Nick Waterhouse podelio dve pesme

Kantautor iz LA-u Nick Waterhouse zvuči kao čovek izvan vremena, gotovo kao da je došao pravo iz ere 50-ih i 60-ih, era koja je duboko uticala na njegovu muziku. Spajajući žanrove soul-a, jazz-a, R&B-a, i garage rock-a, Waterhouse je tokom nekoliko albuma postigao čvrst vintage stil, dajući moderan preokret zvukovima iz prošlosti.

Na svom četvrtom albumu, "Promenade Blue", Waterhouse ponovo gleda u prošlost, ali ovaj put ukorenjen u vlastiti život i sjećanja, od uspona i padova u karijeri do izgubljenih i pronađenih ljubavi. Waterhouse se vratio s dva nova singla, "Very Blue" i "Medicine".

Na “Medicine” pojavljuju se gostujući vokali The Sensational Barnes Brothers.  Produkciju je radio Paul Butler (Michael Kiwanuka, Devendra Banhart). Sa druge strane, na "Very Blue" Waterhouse se vraća u doba iskrenog kristalnog gitarskog popa, potpomognutog aranžmanom gudačkih instrumenata. . Više od jednostavne imitacije, Waterhouse svojim najnovijim radom uspeva nešto bezvremeno, preoblikujući istrošene zvukove i stilove kroz ružičasto sočivo nostalgije. I danas zvuči sveže i vitalno.

Waterhouse je izjavio: "Obe ove pesme (i moj budući LP) ukorijenjene su u ljubavi u stilu agape usredotočenoj na ljude koji čine promene u vašem životu. Rekao bih da predstavljaju dve strane medalje "Promenade Blue". Lirski i tonski, to je vrsta ljubavi - i srodstva - vaša iskustva s drugima i istodobno stvaraju uspomene vezane uz njih. Oni govore o tome kako drugi ljudi mogu uticati na vas i na vaš celokupan unutrašnji život koji teče paralelno s romantičnom ljubavlju. Ja sam i Vodolija pa je izdanje u februaru imalo smisla. Kad pišem takve pesme, oni su mali pokloni za Valentinovionima koji su mi dali ove vrlo lične stvari koje toliko cenim. "

Waterhouse je nastavio, „Gajim duboku i trajnu ljubav prema muzičarima koji su oživeli ove dve pesme uključujući gostujuće vokale The Sensational Barnes Brothers kao i vlastitu ekipu hodgepodgea koju smo počeli nazivati„ M-3 . Ovu ekipu čine moj dragi producent Paul, JB Flatt (aranžer gudača na Very Blue ') i misteriozni bas pevač Robbie .... baš ona vrsta kasne noćne studijske zabave u koju se projekt može pretvoriti. Igrač su: Doc Polizzi, Jessica Wilkes, Rob Douglas, Jason Smay, Mando Dorame, Paul Butler i JB Flatt. "

Preporuka

share
share