Nick Cave i Warren Ellis podelili pesmu "Be Lovely" iz novog filma Brad Pitta "War Machine"

Nick Cave i Warren Ellis komponovali su muziku za film "War Machine" sa Bred Pittom u glavnoj ulozi, u režiji australijskog reditelja Davida Michoda, koji je ujedno bio i koscenarista. Brad Pitt glumi harizmatičnog generala, a sam film je Michod opisao kao antiestablišment, pro vojničko viđenje apsurdne ratne priče. Film je producirao Netflix i inspirisan je romanom pokojnog novinara Michaela Hastingsa "The Operators: The Wild and Terrifying Inside Story of America's War in Afghanistan".

Nick Cave i Warren Ellis sarađuju zajedno više od 20 godina, i u bendu Bad Seeds, kao i u Grinderman, i zajedno su već komponovali muziku za nekoliko filmova, poput "The Proposition" ili "The Assassination of Jesse James by Coward Robert Ford".

Cave i Ellis izjavili su da im je muzika za ovaj film najomiljeniji filmski projekat do sada: "Stvorili smo muziku koja je i tamna i svetla, energična i meditativna. Stvorli smo neku vrstu "duhovne elektronike" koja je uhvatila melanholiju i apsurdnost rata u Afganistanu. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa Michodom, koji je izvrstan reditelj, ali i muzičar."