Nemački Grammy za Damira Imamovića

Nakon što je juli mesec proveo kao prvi na međunarodnoj listi izdanja u oblasti World Music-a Transglobal World Music Charts, i nakon četiri meseca u samom vrhu Evropske liste World Music izdanja, Damirov novi album ne prestaje da izaziva pažnju.

Nacionalno udruženje muzičkih kritičara svake godine kandiduje muzičke albume objavljenje u Nemačkoj. Ova prestižna institucija ovog leta kandidovala je album Damira Imamovića 'Singer of Tales' za svoju nagradu u kategoriji tradicionalne muzike. Iz Berlina je stigla radosna vest da je Damir dobitnik ovog prestižnog priznanja! 

"Zahvaljujem njemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i, na kraju, glasali za mene! Ovo je nagrada za cijelu ekipu koja je radila na albumu. Jedva čekam da kraj pandemije koronavirusa obilježimo velikom turnejom koju smo odgodili iz razumljivih razloga", poručuje Damir.

Svoj sedmi po redu album 'Singer of Tales' Damir je snimio sa međunarodnom ekipom koju čine američki kontrabasista Greg Cohen (poznat po saradnji sa Tom Waittsom, John Zornom, Bob Dylanom i dr.), istanbulski muzičar Derya Türkan (poznat po saradnji sa Kudsi Ergunerom, Erkanom Ogurom i dr.) i violinistica Ivana Đurić (članica benda Sevdah Takht Damira Imamovića). Album je producirao čuveni londonski producent Joe Boyd i Andrea Goerlter a izdavač je londonski Wrasse Records. 

Preporuka