The National najavili novi album i podelili pesmu "Tropic Morning News"

The National su najavili novi album, "First Two Pages of Frankenstein", na kojem gostuju Taylor Swift, Phoebe Bridgers i Sufjans Stevens. Takođe su podelili prvi singl, “Tropic Morning News”. "First Two Pages of Frankenstein" treba da izađe 28. aprila preko 4AD.

Prethodni album The National, "I Am Easy to Find", izašao je 2019. preko 4AD. Prošle godine bend je objavio novi singl "Weird Goodbyes", koji je bio saradnja sa Bon Iverom (projekat koji vodi Justin Vernon), ali te pesme nema na novom albumu.

U saopštenju za javnost, pevač Matt Berninger kaže da se nakon "I Am Easy to Find" našao na „veoma mračnoj tački gde uopće nisam mogao smisliti tekstove ili melodije. Iako smo uvek bili zabrinuti kad god smo radili na albumu, ovo je bio prvi put da smo se osećali kao da je stvarima zaista došao kraj.”

Gitarista/pijanista Bryce Dessner kaže da je bend "uspeo da se ponovo okupi i pristupi svemu iz drugog ugla, i zbog toga smo došli do onoga što se čini kao nova era za bend."

U bendu su i Bryceov brat Aaron Dessner (gitara/klavir/bas), kao i braća Scott Devendorf (bas, gitara) i Bryan Devendorf (bubnjevi).

“Tropic Morning News” je delom snimljen uživo u Hamburgu. „Kada je Matt došao s tom pesmom u dubini svoje depresije, to je bilo prekretnica za nas“, kaže Aaron Dessner. “Skoro je Dylan-esque u svojim tekstovima i tako je zabavno svirati; sve je odjednom izgledalo kao da ponovo oživljava.”

Berninger je napisao pesmu zajedno sa svojom suprugom Carin Besser, a u saopštenju se kaže da "naslov preuzima iz fraze koju je Besser izmislila kako bi opisala, nažalost, rutinsku praksu potrage za lošim vestima na telefonu."

Berninger dodaje: „Ideja da se na tako lagan način referiram na tamu koju donose vesti otključala je nešto u meni. Postala je pesma o teškom izražavanju i pokušaju da se povežete s nekim kada buka sveta uguši svaki potencijal za razgovor.”

Sumirajući "First Two Pages of Frankenstein" u celini, Aaron Dessner kaže: „Za mene moć ovog albuma ima veze s namerom i strukturom muzičkog susreta s puno slučajne magije.“

First Two Pages of Frankenstein:
01 Once Upon a Poolside (feat. Sufjan Stevens)
02 Eucalyptus
03 New Order T-Shirt
04 This Isn’t Helping (feat. Phoebe Bridgers)
05 Tropic Morning News
06 Alien
07 The Alcott [ft. Taylor Swift]
08 Grease in Your Hair
09 Ice Machines
10 Your Mind Is Not Your Friend (feat. Phoebe Bridgers)
11 Send for Me

Preporuka

share