Moon Duo podelio novu pesmu "Eternal Shore"

Moon Duo (aka Ripley Johnson i Sanae Yamada) objaviće novi album Stars Are the Light, 27. septembra za izdavačku kuću Sacred Bones. Sada su podijelili još jednu pesmu sa albuma, "Eternal Shore", poslednji singl prije izlaska albuma. 

Yamada je komentarisala pesmu u saopštenju za javnost: "Tekstovi se odnose na potragu za osećajem pripadnosti i istinom unutrašnjeg bića, ispod maski koje smo prisiljeni nositi kako bismo funkcionisali u društvu. " Johnson je dodao: "Eksperimentisali smo sa mnogo različitih ritmova za ovaj LP, i ova stvar je u 5/8, što je za nas pravi pomak. To nas udaljava od klasičnog motoričnog bita. A posebna je po tome što je prva pesma na kojoj je Sanae napisala tekst i peva."

Sonic Boom (aka Peter Kember iz Spacemen 3 i Spectruma) miksao je LP u Serra de Sintri u Portugalu. U saopštenju za javnost Moon Duo je opisao svoj zvuk: "Uzimajući disko kao polaznu tačku groova, Stars Are the Light blista elementima funka 70ih i ravea 90ih." Yamada je dodala: "Promenili smo se, promenila se priroda naše saradnje, svet se promenio i želeli smo da nova muzika to prikaže."