Kevin Morby podelio dve nove pesme

Kevin Morby najavio je početkom ovog meseca najavio novi album, Sundowner, i tom prilikom podelio video za prvi singl, "Campfire". Sundowner izlazi 16. oktobra na etiketi Dead OceansJohnny Eastlund i Dylan Isbell režirali su spot koji je sniman na Castle Rocku u Kansasu.

Sada je podelio dve nove pesme sa albuma: "Don’t Underestimate Midwest American Sun" i "Wander", Graham Shafer režirao je video "Wander", u kome gostuje njegova devojka Katie Crutchfield ( Waxahatchee).

"'Don’t Underestimate Midwest American Sun' je moja omiljena pesma sa novog albuma i to ona na koju sam najponosniji", kaže Morby u saopštenju za javnost. „Praznine smatram istaknutim instrumentom na pesmi - a ovdje je jednako važan kao i sve ostalo što čujete na pesmi. Cilj mi je bio zvučno uhvatiti ogromnu otvorenost srednjoameričkog krajolika . U tu svrhu - ispod pesme živi čitav niz ničega osim teksaškog zvuka vazduha, ptica i vetra. "

O pesmi "Wander", Morby je izjavio "'Wander' je usidreno u tekstu koji sam imao u glavi protekle decenije. Stih „I wonder as I wander why was I born in the wild wonder“ nalazi se na pesmi prvog LPja benda  The Babies. Pesma treba da dobije ubrzanje pre nego što se naglo zaustavi. To je najkraća pesma koju sam ikad napisao, a namijenjena je repetitivnom puštanju. "

Sundowner je napisan i snimljen nakon što se Morby preselio iz Los Angelesa u svoj rodni grad Kansas City. Kad oboje nisu bili na turneji, Crutchfield bi mu se tamo pridružila. "Podelili su mnoge stvari, uključujući međusobnu melanholiju za koju se činilo da se pojavljuje svake večeri oko zalaska sunca", objašnjava se u saopštenju za javnost. "Počeli su se nazivati "sundowners"."

Morby je album napisao na modelu Four Track Tascam 424. „Celi album napisao sam noseći slušalice, pogrbljen nad 424, puštajući svoj glas i gitaru da prolaze kroz mašinu, gubeći se u toplini trake kao da sam druga verzija sebe koja živi unutar mašine, i uzvraća mi pevajući ”, kaže u saopštenju za javnost. "Očarala me je magija Four Track-a ne samo kao uređaja za snimanje, već i kao instrumenta, i smatrao sam je svojim partnerom u pisanju pesama tokom celog procesa."

U januaru 2019. Morby je snimio album na teksaškom Sonic Ranch-u sa producentom Bradom Cookom. "Krajnji cilj mi je bio uhvatiti ritam onoga što sam pronašao unutar Four Track-a, ali učiniti ga trodimenzionalnim, a Brad je izgledao savršeno za taj posao", kaže Morby. Morby je svirao većinu instrumenata na albumu, uključujući glavnu gitaru, melotron i "pomalo neuglađene orgulje". Cook je svirao bas i klavijature, a James Krivchenia iz benda Big Thief odsvirao je bubnjeve pred kraj sesije.

Preporuka

share

share