Kevin Morby i Waxahatchee obradili dve pesme Jasona Moline

Kevin Morby i Katie Cruthcfield (Waxahatchee) udružili su se i obradili dve pesme Jasona Moline, muzičara koji je preminuo 2013.godine. Ovo izdanje biće dostupno u digitalnom obliku i objaviće ga izdavačka kuća Dead Oceans, a sav prihod ide organizaciji MusiCare, koja je uspostavljena u cilju obezbeđivanja zdravstvenog osiguranja muzičara.

Duo je obradio pesme Molininog benda Songs: Ohia "Farawell Transmission" sa albuma "The Magnolia Electric Co."(2003) i "The Dark Don't Hide It" sa albuma "What Comes After the Blues" (2005). 

Morbz je izjavio "Moja ljubav prema muzici Jasona Moline počela je pre samo nekoliko godina. Potpuno sam ga prevideo tokom godine, zbog njegovih brojnih pseudonima i velikog broja izdanja. Onda, u toku evropske turneje 2016.godine, vozač je pustio  Magnolia Electric Company i ja sam bio poptuno oduvan, tada je počela moja obsesija sa ovim čovekom i njegovom muzikom. Nekoliko meseci nakon toga bio sam na turneji sa Waxahatchee i Katie i ja smo se veoma brzo pronašli u ljubavi prema Molini i njegovoj muzici i došli smo na ideju da obradmo nape dve omiljene pesme njegovog benda Songs: Ohia."

"Ovo je snimljeno, sa mojim pratećim bendom u studiju The Chicken Shack koji pripada bubnjaru, a Katie i ja smo podelili pevačke dužnosti. Snimali smo ceo dan, jeli jaja od svih onih kokošaka koje trče naokolo, u pauzama smo čitali stare članke o Molini ili gledali snimke nejga i njegovog benda. On je prava inspiracija i ne postoji ni jedan pevač ili pesnik poput njega. Velika nam je ćast da smo uspeli da snimimo ove pesme i nadam se da ćte uživati u njima. Omot je uradio William Schaff, koji je takođe uradio i omt "Magnolia Electric Co." Celokupna zarada ide organizaciji MusiCare koja pruža podrčku muzičarima kojima je potreban medicinska, lična ili finansiska pomoć, a koja je takođe pomogla Jasonu u njhovoj borbi sa zavisnošću kao i mojoj operaciji polipa na glasnim žicama 2014.godine."

Preporuka

share