Kevin Morby i Hamilton Leithauser podelili pesmu "Virginia Beach"

Kevin Morby i Hamilton Leithauser (The Walkmen) podelili su novu pesmu "Virginia Beach" koju je objavila izdavačka kuća Dead Oceans.

"Hteo sam modernu verziju mračne country pesme koja se pretvorila u mračniji dance groove", objašnjava Leithauser u saopštenju za javnost. “Napisao sam i celu vokalnu deonicu preko nje, ali jednostavno nisam mislio da će moj glas načiniti bilo šta novo, pa sam pesmu poslao Kevinu Morbyju. Njegov glas ne zvuči nimalo poput mog, a njegove pesme obično imaju vrlo različitu strukturu od moje. Mislio sam da bi mogle krenuti u novom smeru. Rekao mi je da želi napisati pesmu o putovanju, možda spominjući neka mesta o kojima ljudi ne pevaju često, i poslao mi je neke stihove. Svidelo mi se i napisao sam svoje redove na "Virginia Beach" i poslao mu ih nazad. "

Morby dodaje: „Možda je na jednom mestu bila gotovo dve godine, ili je to možda bila misteriozna i kinetička energija kompozicije, ali našao sam se primoranim da napišem sve bizarne, ali lepe kutke Amerike koji često zanemaruju a u kojima se muzičari na turneji neizbježno nađu dok su na putu. Paris Idahos i Texarkanas. To je bio moj pokušaj da evociram Cash and Dylans 'Wanted Man' ili 'Detroit or Buffalo' Barbare Keith, ili bilo koju od onih drugih izgubljenih country i rock'n'roll pesama koje pominju gradove s utabanog puta. Gradovi prema kojima junaci jure u pokušaju da prestignu sami sebe. Iako naravno - kako se kaže, bez obzira gde idete, tu ste. ”