Julia Jacklin podelila božićnu pesmu "baby jesus is nobody’s baby now"

Australijska kantautorka Julia Jacklin podelila je novu melanholičnu pesmu inspirisanu Božićem, "baby jesus is now nobody's baby." Video za ovu pesmu režirali su Julia Jacklin i Nicka Mckk.

Jacklin govori o inspiraciji za pesmu: „2019. je bila prilično teška za moju porodicu. Putovala sam celu godinu noseći veliku krivicu što nisam mogla biti kod kuće. Pevanje veoma tužnih pesama svake večeri bilo je blagoslov i prokletstvo ovisno o danu. Zamišljala sam Božić kao trenutak kad smo se opet okupili i zajednički udahnuli, ali onda su nas pogodili požari i moja porodica živi na teritoriji gde je to bila direktna pretnja. Živela sam u Melbourneu, još uvek je sve bilo prilično novo, i nisam mogla ići kući, putevi su bili blokirani i moja porodica je periodično evakuisana na po mesec dana. U jednom trenutku Melbourne je pokrivao dim od požara, Sunce je bilo ovo preteće crveno, sve je izgledalo apokaliptično i prilično beznadežno. Napisala sam ovo u svojoj sobi radujući se se 2020. godini, nadajući se da će to biti nešto poput reseta. "

Ona također govori i o omotu singla: „Kostim je napravila moja majka Marion Crossman pre nekoliko nedelja kada smo bili zajedno u ruralnom NSW-u, a pozadinu je oslikao moj mlađi brat Eamonn Briggs na prilazu kuće Nicku Mckk-a . ”

U oktobru je Jacklin objavila dve nove pesme, "to Perth, before the border closesi" i "CRY", za Sub Pop Singles Club-a na 7-inčnom singlu. Aktuleni album, Crushing, objavila je u februaru 2019. za Polyvinyl.

Preporuka