Jose Gonzales najavio novi album

José González najavio je nakon pauze duže od šest godina, novi album "Local Valley", i podelio novu pesmu, "Visions". "Local Valley" treba da izađe 17. septembra putem Mute-a i uključuje "El Invento", pesmu na španskom jeziku koju je González podijelio u februaru.

Poslednji studijski album švedskog pevača / tekstopisca / gitariste bio je Vestiges & Claws iz 2015. godine.

"Mi smo majmuni koji počinju da razumeju svemir i naše mesto u njemu", kaže González o pesmi "Visions". „Menjamo svoje okruženje izuzetno brzim tempom, toliko da postajemo upravitelji naše planete htjeli mi to ili ne. Kao što je Stewart Brand rekao, ‘Mi smo kao bogovi i u tome moramo biti dobri.’ Tekstovi su mi došli početkom februara 2020. baš kad je bilo sve više tweetova o mogućoj pandemiji. Tema pesme se osećala vrlo pravovremeno. Sa verande možete čuti ptice i okolne zvukove, zajedno sa slojem sintetičkih petlji u pozadini. "

"Local Valley" snimljena je u studiju Koltrast Hakefjorden, studiju koji je González osnovao u vikendici svoje porodice, severno od Geteborga. U saopštenju za medije muzičar kaže da je album „sličan mojim drugim solo albumima zvukom i duhom, prirodan nastavak stilova koje sam dodavao tokom godina i solo i sa Junipom. Krenuo sam da pišem pesme u istom duhu kao i moje stare: kratke, melodične i ritmične, mešavina klasičnog narodnog kantautora i pesama s uticajima iz Latinske Amerike i Afrike. Drugačiji je od mojih ranijih radova, ali ništa manje ličan. Naprotiv, osećam se ugodnije nego ikad kad kažem da ovaj album trenutno odražava mene i moje misli. "

Od tema na albumu, González dodaje: „Mnoge od ovih pesama imaju kristalno jasnu, sekularnu humanističku agendu: anti-dogma, razlog-razlog. Ne postoji politička agenda, barem ne u klasičnom spektru levo-desno. Možda na globalistički-sekularni naspram teokratsko-nacionalističkog načina: fokus je na temeljnim svetonazorima i na našim egzistencijalnim pitanjima kao pametni majmuni u potrazi za razumijevanjem sebe i svog mjesta u kosmosu. "

Local Valley:
01 El Invento
02 Visions
03 The Void
04 Horizons
05 Head On
06 Valle Local
07 Lasso ln
08 Lilla G
09 Swing
10 Tjomme
11 Line of Fire
12 En Stund Pa Jorden
13 Honey Honey