Jeff Tweedy najavio novi album

Frontmen benda Wilco, Jeff Tweedy najavio je novi solo album Love Is the King i podelio dve pesme sa njega, "Guess Again" i naslovnu pesmu "Love Is the King". Love Is the King bi trebao izaći digitalno 23. oktobra putem izdavačke kuće dBpm (datum fizičkog izdanja još uvek nije poznat).

Love Is the King je treći solo album Tweedyja u isto toliko godina i prati WARM iz 2018. i WARMER iz 2019. godine. Wilco je prošle godine objavio i novi album Ode to Joy. 13. oktobra Tweedy izdaje i novu knjigu "How to Write One Song", koja izlazi 13. oktobra. 2018. godine, objavio je memoare "Let’s Go (So We Can Get Back)".

Tweedy je u izjavi za štampu rekao ovo o albumu Love Is the Kingj: „Na početku  karantina počeo sam pisati country pesme kako bih se utešio. Narodni i country oblici su oblici koji mi najlakše dolaze kao uteha. ‘Guess Again’ dobar je primjer uspeha koji sam postigao u odbacivanju sveta, znajući da imam blagoslov ljubavi u svom životu. Nekoliko nedelja kasnije stvari su počele zvučati poput "Love Is the King" - malo više pohabana po rubovima s puno više straha koji se uvlači. I dalje s nadom, ali definitivno otkrivajući granice vlastite sposobnosti da se smirim. "

Love Is the King:
1. Love Is the King
2. Opaline
3. A Robin or A Wren
4. Gwendolyn
5. Bad Day Lately
6. Even I Can See
7. Natural Disaster
8. Save It For Me
9. Guess Again
10. Troubled
11. Half-Asleep

Preporuka

share

share