IDLES najavili novi album i podelili video za pesmu "Grounds"

Britanski politički pank bend IDLES najavili su novi album Ultra Mono i podelili video za pesmu, "Grounds". Ultra Mono izlazi 25. septembra za  izdavačku kuću Partisan.

Na albumu Ultra Mono je i „Mr. Motivator ”, pesma koju je bend podijelio u maju.. Rob French režirao je video "Grounds". Nick Launay i Adam Greenspan producirali su album, uz dodatno programiranje od Kennyja Beatsa.

Na albumu gostuju Jehnny Beth, Warren Ellis, David Yow i Jamie Cullum. Bend je najavila i tri livestream nastupa, koja će biti profesionalno snimljena u nekom poznatom studiju, ali još nije objavljeno kom. Dva nastupa zakazana su za 29. avgust, i jedan za 30. avgusta. Pristup ovim nastupma može se kupiti na webstranici benda.

Ultra Mono je treći album benda. Posljednji album IDLES-a, Joy As Act of Resistance, izašao je 2018. godine i pokupio je odlične kritike. U 2019. godini izdali su 7-inčni singl, "Mercedes Marxist", snimljen istovremeno sa poslednjim albumom.

Frontmen Joe Talbot izjavio je o pesmi "Grounds"  „Želeli smo napisati pesmu koja utelovljuje samopouzdanje i  davala nam je samopouzdanje - kontra udarac svim sumnjama koje stvaramo iz sve buka koju tako lako prihvatamo. Hteli smo napraviti zvuk marširajućeg benda, naoružanog udarnim čekićem i osmehom. Želeli smo da se pokrene zvuk našeg motora. To smo i uradili. Hvala ti."

Talbot je izajvio o albumu: „Ultra Mono je prihvatanje sadašnjice i mene i tebe. Nismo isti, ali pogledajte nešto što je zajedničko: trenutak. Ne mogu ništa kontrolirati osim svojih ideja, svojih postupaka i svojih emocija, ne mogu kontrolisati tvoje. Dozvoljavajući da naša umetnost bude trenutna, dajemo sebi i vama priliku da nas sve koji postojimo sada shvatimo kao istinu. To je pokretač svega što ne možemo da kontrolišemo: našu rasu, starost, klasu i prošlost u obliku onoga što mi apsolutno kontrolišemo - naše muzike, našu sadašnjost."

 „Radost je i dalje čin otpora. Nema više izvinjenja. Trudit ćemo se i pošteno raditi. Ultra Mono je pokretač radosti. Nadamo se da ćete čuti osećaj snage i svrhe kada slušate Ultra Mono. Zamišljeno je da vas ispuni snažnom ljubavlju i ritmom. Vi ste sada. Vi ste sve. Sve je ljubav.“

Ultra Mono:
01 “War”
02 “Grounds”
03 “Mr. Motivator”
04 “Anxiety”
05 “Kill Them With Kindness”
06 “Model Village”
07 “Ne Touche Pas Moi” (feat. Jehnny Beth)
08 “Carcinogenic”
09 “Reigns”
10 “The Lover”
11 “A Hymn”
12 “Danke”

Preporuka