The Flaming Lips i koncert u balonima

The Flaming Lips objavili su  11.septembra album, American Head, za izdavačku kuću Warner Records. Do sada su podelili video spotove za pesme, "My Religion Is You" , "You n Me Sellin’ Weed" ,  "God and the Policeman", "Mother Please Don’t Be Sad" i  "Will You Return / When You Come Down". 

The Flaming Lips su nedavno izveli "„Race for the Prize“" (iz 1999. godine sa albuma "Soft Bulletin") za The Late Show with Stephen Colbert, sa celim bendom u odvojenim plastičnim balonima, a takođe je njihova publika, uključujući decu, bila u balonima a zatim su podelili video za pesmu „Dinosaurs on the Mountain“ koji je snimljen na tom nastupu.

Sada su otišli korak dalja i u rodnom Oklahoma Sitiju organizovali koncert u kome su i oni i publika bili u plastičnim balonima. Sa tog koncerta podelili su video za pesmu "Assassins of Youth".

Dugogodišnji saradnik benda Dave Fridmann koproducirao je American Head s bendom. Na albumu je i pesma „Flowers of Neptune 6“, pesmu koju je bend podelio maja meseca. Na ovoj pesmi, i još jednoj gostuje Kasey Musgraves.

Frontmen Wayne Coyne izjavio je za javnost (što je samo odlomak dužeg eseja pod nazivom „Mi smo američki bend“): „The Flaming Lips su iz Oklahome. O sebi nikada nismo razmišljali kao o američkom bendu. Znam da odrastajući (kad sam imao 6 ili 7 godina) u Oklahomi, nikada nisam bio pod uticajem, niti sam bio svestan bilo kog muzičara iz Oklahome. Uglavnom smo slušali Beatlese i moja majka je voljela Toma Jonesa (to je bilo 60-ih) ... tek kad sam imao oko 10 ili 11 godine moja starija braća upoznala su nekoliko frajera,  lokalnih muzičara. „Dakle ... većinu svog muzičkog života (kao The Flaming Lips počevši od 1983.) nekako smo mislili o sebi kao da potičemo sa„ Zemlje “... zapravo ne mareći odakle smo. Tako smo prvi put u svom muzičkom životu počeli razmišljati o sebi kao "AMERIČKOM BANDU" ... govoreći sebi da će to biti naš identitet za našu sljedeću kreativnu avanturu. Postali smo ansambl sa 7 delova i počeli smo osjećati sve više srodstvo s grupama koje imaju puno članova u njima. Počeli smo razmišljati o klasičnim američkim bendovima poput The Grateful Dead i Parlament Funkadelic i kako bismo možda mogli prigrliti ovu novu vibraciju. „Muzika i pesme koje čine album American Head zasnovani su na osećaju. Osećaj koji se, mislim, može izraziti samo kroz muziku i pesme. Dok smo ga stvarali pokušavali smo da ga NE čujemo kao zvuke ... već da ga osetimo. Majčinska žrtva, očev intenzitet, bratovo ludilo, sestrina pobuna ... Ne mogu baš to da svedem na reči.

Preporuka

share