Feist najavila novi album i podelila tri nove pesme

Feist je najavila novi album, "Multitudes", i podelila tri nove pesme: “In Lightning”, “Hiding Out in the Open” i “Love Who We Are Meant To”. "Multitudes" je prvi album u posljednjih šest godina i trebao bi izaći 14. aprila preko Interscope-a. 

Njen posljednji album bio je "Pleasure" iz 2017.godine. Inspiracija za  "Multitudes" došla je iz dva događaja koji su Feist promenili život - rođenje njene kćeri i iznenadna smrt njenog oca.

“Posljednjih nekoliko godina je bio takav period konfrontacije za mene, i čini mi se da je to bilo barem u određenoj meri za sve”, kaže Feist u saopštenju za javnost. “Suočavali smo se sa samim sobom onoliko koliko su se suočavali naši odnosi s nama. Činilo se kao da su naši relacijski ekosistemi jasniji nego ikad i tako da je sve što je inače bilo zamagljeno – poput određenog načina izbegavanja sukoba ili određenog načina razgovora o temi – odjednom izbačeno na svetlo. I u celoj toj ponovnoj proceni, prilika da se nađemo na zdravijem, poštenijem tlu postala je moguća, a napor da se održi izbegavanje zapravo je izgledao kao da je zahtevao više truda nego da se samo predamo istini.”

Pesme na "Multitudes" napisane su tokom  turneje 2021-2022. Nakon tog putovanja, Feist je otputovala u studio u šumi Redwood u severnoj Kaliforniji. Tamo je koproducirala album sa Robbiejem Lackritzom (Peach Pit, The Weather Station) i Mockyjem (Jamie Lidell, Vulfpeck). Potonji je radio na njenom albumu "Metals" iz 2011.godine.

"Multitudes" je snimljen u studiju koji su izgradili Lackritz i inženjer Michael Harris (HAIM, Vampire Weekend). Na albumu se pojavljuju multiinstrumentalisti Gabe Noel (Kendrick Lamar, Kamasi Washington) i Shahzad Ismaily (Laurie Anderson, Lou Reed), zajedno sa njenim redovnim saradnicima na turnejama - Todd Dahlhoff-om (drveni duvački instrumenti, sintisajzeri, bas) i Amir Yaghmai-jem (gudači, gitare).

Multitudes:
01 In Lightning
02 Forever Before
03 Love Who We Are Meant To
04 Hiding Out in the Open
05 The Redwing
06 I Took All of My Rings Off
07 Of Womankind
08 Become the Earth
09 Borrow Trouble
10 Martyr Moves
11 Calling All the Gods
12 Song for Sad Friends