Ex:Re (Elena Tonra) najavila novi album

Ex: Re (Elena Tonra iz benda Daughter) najavila je novi album Ex:Re with 12 Ensemble, orkestralna prerada njenog istoimenog debitantskog albuma u saradnji sa engleskim gudačkim orkestrom 12 Ensemble i klasičnom kompozitorkom Josephine Stephenson. Album će dostupan ovaj petak (19. februara) putem Glassnote-a.

Tonra je također podelila video u vlastitoj režiji za pesmu "Where the Time Went". Novi album snimljen je uživo u novembru 2019. u King’s Placeu u Londonu, gdje se Tonri pridružila Stephenson na klaviru i 12 Ensemble. Miksao ga je Jonathan Lefèvre-Reich.

Tonra govori o procesu sastavljanja albuma u izjavi za štampu: „Mi smo miksali ploču dok su koncerti i događaji širom svijeta otkazivani i odgađani, pa je za to vrijeme bilo zaista dirljivo slušati audio iznova i iznova . Zvuk sobe ispunjene ljudima bio je i jest nešto što nam je svima jako nedostajalo. Tu je i neka čarolija. Jonathan je u kombinaciju dodao nekoliko lepih trenutaka pričanja priča.”

Stephenson dodaje: „Rad s akustičnim instrumentima bio je prilika da se dodaju suptilni, ali opipljivi dinamični detalji kako bi se istakle Elenine reči. Kako se pesme Ex: Re često grade iz petlji, uživala sam istražujući mnoštvo mogućih varijacija i ponovnih izuma unutar njih, dodajući kontramelodije i praveći male promene u harmoniji ili vokalu. Nakon godinu dana turneje as bendom Ex: Re , znala sam pesme iznutra i već sam ih počela orkestrirati u svojoj glavi. Takođe sam se osećala neustrašivo znajući da pišem za 12 Ensemble, koji su svi izuzetno nadareni muzičari i dobri u svim žanrovima. "

Tonrin istoimeni debi kao Ex: Re izašao je 2018. godine na Glassnoteu. Trenutno radi sa Daughter na njihovom trećem albumu, koji bi trebao biti objavljen krajem 2021.

Ex:Re with 12 Ensemble:
1. Where The Time Went (with 12 Ensemble)
2. Crushing (with 12 Ensemble)
3. New York (with 12 Ensemble)
4. Romance (with 12 Ensemble)
5. The Dazzler (with 12 Ensemble)
6. Too Sad (with 12 Ensemble)
7. Liar (with 12 Ensemble)
8. I Can’t Keep You (with 12 Ensemble)
9. 5AM (with 12 Ensemble)
10. My Heart (with 12 Ensemble)