Everything Everything najavili novi album

Britanski art-rockeri Everything Everything najavili su novi album, Re-Animator, i podelili novu pesmu  "Arch Enemy." Re-Animator izlazi 21.avgusta za izdavačku kuću Infinity Industries / AWAL. Na ovom albumu je i pesma  „In Birdsong“, za koju je bend podelio video pre nekoliko nedelja.

Album je snimljen prošlog decembra u RAK studiju u Londonu s producentom Johnom Congletonom (St. Vincent, Sharon Van Etten, David Byrne).

U saopštenju za javnost se ističe da je bend ovaj album želeo fokusirati na harmonije i melodije preko synth-a i programiranja. U smislu lirske tematike, album se bavi „zadivljenosti svetom uprkos političkom užasu; egzistencijalizmu i osećati se mladim dok ste na turneji; kao zlobna pretnja klimatskih promena. Sve stvari koje doprinose osećaju teskobe i brige. "

Frontmen Jonathan Higgs takođe se zainteresovao za teoriju dvodomnog uma, koja je delo psihologa Julian Jaynes. U saopštenju za štampu objasnio je teroiju: „Tvrdi se da su u ranoj evoluciji čoveka dvie strane mozga bile jedna pored druge, ali funkcionirale nezavisno. U suštini, jedna strana bi čula drugu kako šalje uputstva pomoću onesposobljenog glasa - stanje pred-svesti nalik zombiju. " Higgs dalje objašnjava: „Ova ideja o podeljenom ja očarala me. Jaynes ovo pripisuje poreklu bogova, ljudi su ovom glasu, koji se može čuti u glavi pripisivali status božanstva. Sve mi je ovo razbuktalo um i počeo sam razmišljati o načinima na koje bih to mogao učiniti centralnim konceptom. Stvarno me dirnulo. Dakle, širom čitavog zapisa postoji mnogo referenci na ovu teoriju - da imate razdvojen mozak, dva sebe, čuje glasove. "

O novom singlu Higgs je rekao ovo: „Arch Enemy“ vidi modernog protagonista u potrazi za smislenim Bogom. Pronalazeći samo skup pohlepe, toksičnosti i rasipanja, u obliku živahnog fatberga u kanalizaciji, on se moli, u želji da pročisti dekadentni svet iznad koji ga je stvorio. "

U sastavu benda su još i Jeremy Pritchard (bas), Michael Spearman (bubnjevi) i Alex Robertshaw (gitara).

Re-Animator:
01 Lost Powers
02 Big Climb
03 It Was a Monstering
04 Planets
05 Moonlight
06 Arch Enemy
07 Lord of the Trapdoor
08 Black Hyena
09 In Birdsong
10 The Actor
11 Violent Sun