English Teacher podelili video za singl "R&B"

Kvartet English Teacher iz Lidsa, objaviće debi album, "This Could Be Texas", 12. aprila na etiketi Island. Sada su podelili video za novi singl, “R&B”. Ranija verzija pjesme objavljena je 2021., ali je prerađena za album. Sarah Oglesby je režirala video.

English Teacher čine Lily Fontaine (vokal, ritam gitara, sintisajzer), Douglas Frost (bubnjevi, klavir, vokal), Nicholas Eden (bas) i Lewis Whiting (glavna gitara).

"Uprkos izgledu, nemam glas za R&B", peva Fontaine u "R&B", baveći se predrasudama s kojima se bori u muzičkoj industriji.

Kao što Fontaine objašnjava u saopštenju za javnost: „Ima mnogo presuda. Biti obojena žena koja predvodi bend je nešto što ne bi trebalo ni da se pominje; treba samo da nastavimo s tim – tek tada će se narativ oko toga promeniti.”

Pesma je također inspirisana raskidom, kako Fontaine objašnjava: „Kada sam bila s njim, imala sam blokadu i da bide ironično, jedina ideja koju sam imala bila je za top liniju R&B-a – u žanru onoga što su ljudi pretpostavljali da radim Čim ga je završila, pretvorila sam tu gornju liniju u tekst i riff za 'R&B' i odnela je svojoj trojici najboljih prijatelja. Ulaganje truda koji biste potencijalno mogli uložiti u partnera, natrag u sebe i svoju karijeru, je cool i seksi i dovodi vas do potpisivanja ugovora za Island Records i pisanja citata za medije u kombiju za turneju po Holandiji i upoznaćete Joolsa Hollanda. Hvala momče.”

"This Could Be Texas" sadrži tri prethodno objavljena singla benda: “The World’s Biggest Paving Slab”, “Nearly Daffodils” i “Mastermind Specialism”.

„Želim da ovaj album izgleda kao da ste otišli u svemir i ispostavilo se da je skoro identičan Donkasteru. Radi se o međuprostoru, o domu i o putevima želje”, rekla je Fontaine u prethodnom saopštenju za javnost.

Preporuka

share

share