The Dodos su najavili novi album

The Dodos su najavili izdavanje svog osmog studijskog albuma pod nazivom "Grizzly Peak", i ujedno su podelili dva nova singla, "Annie" i "The Surface", od kojih je posljednji prerada pesme koju je bend već podelio 2019. godine.

Frontmen i gitarista Meric Long govori o "Annie" u saopštenju za javnost: "Imali smo puno produkcijskih ciljeva kada smo krenuli na snimanje "Grizzly Peak", a pesma" Annie "dotiče sve njih. To je pesma o žaljenju i odgovornosti, jer je prva pesma koja se pokazala prikladnom u otkrivanju namjera ploče: ponovno otkrivanje početne premise za ovaj bend, govoreći "hvala" našim fanovima i onima s kojima smo zajedno gradili naš put."

Nakon početka snimanja albuma "Grizzly Peak", Long je počeo doživljavati početke artritisa u rukama. "Gitara mi je oduvek bila karta da se ne osećam bezvrijedno, nesigurno - možda nikada nisam sasvim odrastao u onom trenutku u svojoj adolescenciji u kojem sam otkrio da sam svirao gitaru osećajući se bolje nego što su mi moj um ili drugi govorili", navodi on. “To je takođe postao tako veliki deo identiteta, te sam se verovatno previše držao toga, i pretpostavljam da je osećaj početka artritisa bio neka vrsta znaka prolaznosti tog identiteta. Ako više ne mogu svirati gitaru - na način na koji sam, barem u vlastitom umu, definisao - što sam onda ja? "

Long zaključuje: „Osećam veliku zahvalnost prema našim fanovima ili bilo kome ko je obratio dovoljno pažnje da to primeti. Zaista želim reći hvala; Vraćanje na našu prvobitnu nameru i pokušaj usavršavanja ovog zvuka zaista se činilo kao najbolji način da izrazimo tu zahvalnost. Bio je to veliki motiv u radu na ovim pesmama. ”

Aktuleni album benda "Certainty Ways" objavljen je 2018.godine.

Grizzly Peak:
1. Annie
2. Pale Horizon
3. With A Guitar
4. The Atlantic
5. Eyes Open
6. Sustainer
7. Sunrise/Sunset
8. Quiet Voices
9. Unicorn
10. The Surface

Preporuka