Destroyer najavio novi album i podelio video za pesmu "Tintoretto, It’s for You"

Destroyer (projekat Dana Bejara) najavili su novi album, "LABYRINTHITIS", i podelili su video za prvi singl, “Tintoretto, It’s for You”. "LABYRINTHITIS" bi trebao izaći 25. marta putem izdavačke kuće Merge. David Galloway je režirao spot "Tintoretto, It's for You". 

"LABYRINTHITIS" je naslednik albuma „Have We Met“ iz 2020. Napisan je uglavnom 2020. i snimljen u proleće 2021. Bejar je ponovo radio sa stalnim saradnikom John Collinsom, ovaj put u uslovima izolacije, gde je Bejar u Vankuveru a Collins  na obližnjem usamljenom ostrvu Galiano. Destroyer bend je tada došao da provere pesme pre miksanja. Books, Art of Noise, New Order i disco se navode kao referentne tačke ovog albuma u saopštenju za javnost u kojim se najavljuje.

Bejar je učestvovao više nego inače u stvaranju spota za “Tintoretto, It’s for You” i rekao je ovo o pesmi i spotu u saopštenju za javnost: “Imao sam ideju da napišem nekoliko redaka na temu 'misterija' i 'ne ići nigde', jer su to dve moje omiljene teme. To i Grim Reaper i da vas progoni neka tiha, neimenljiva stvar koja stalno vreba na korak levo od vas. Pogotovo kada propadanje sveta postaje sve manje apstraktno. Takođe sam želio pisati o romantici terora. Pesma 'Tintoretto, It’s for You' govori o svim tim stvarima, začudo i spot...”

Reditelj Galloway dodaje: „Nadamo se da nosi neki labavi giallo vajbuprkos činjenici da očito uopšte nije giallo. Niko ne umire, ništa se ne istražuje naširoko, i na kraju je to kolekcija urbanih mitova iz komšiluka. Svi tragovi koji ne vode nikuda. Ali to je misterija. To je misterija muzičkih spotova.”

LABYRINTHITIS:
1. It’s in Your Heart Now
2. Suffer
3. June
4. All My Press Dresses
5. Tintoretto, It’s For You
6. Labyrinthitis
7. Eat the Wine, Drink the Bread
8. It Takes a Thief
9. The States
10. The Last Song

Preporuka