Da li je na pomolu okupljanje originalne postave Smashing Pumpkins?

U martu se originalni gitarista The Smashing Pumpkins, James Iha, pridružio bendu na sceni posle punih 16 godina. Bubnjar Jimmy Chamberlin je takođe bio prisutan. Tako da je jedino basistkinja D'arcy Wretzky, postala jedina od članova originalne postave koja se nije javno "pomirila" sa Billy Corganom. U intervjuu koji je dala za BlastEcho, govorila je o potencijalnom okupljanju originalne postave The Smashing Pumpkins.

Wretzky je pojavljivanje Ihe na koncertu Pumpkinsa, nazvala "veoma zdravim", i rekla da je on jedini od članova sa kojim je tu i tamo ostala u kontaktu. Takođe izjavila je da bi razmislila o povratku u bend, ali bi mnogo toga moralo da se složi i da ima puno komplikovanih stvari vezanih za celu situaciju.

Na ovakav odnos među članovima benda, svakako su imale velikog uticaja brojne, neodmerene izjave Billyja Corgana, posebno one koje su se odnosile na Ihu i Wretzky, i koje pored njegovih bivših kolega u mnogome razljutile i fanove benda.Ono što je očigledno je da bend ni približno ne zvuči tako dobro sada ili bolje reči od trenutka kada je razbijena originalna postava. U toku turneje 1996.godine, pre koncerta u Njujorku u Medison Square Gardenu, klavijaturista Jonahtan Melvoin je pronađen mrtav a Jimmy Chamberlin je završio u bolnici. Oba incidenta su bila posledica predoziranja narkoticima. Chamberlin je tada izbačen iz benda. Po mnogom fanovima od tada Smashing Pumpkins nikada više nisu zvučali isto. Chamberlin se kasnije ponovo pridružio bendu, ali Iha i Wretzky su već odavno bili van njega. 

Chamberlin je pobedio pobedio probleme koje je imao sa drogom, i pored muzike bio je uspešan i u biznisu, kao insvestitor u stratup projekte vezane za digitalne tehnologije. James Iha je snimio dva albuma sa bendom A Perfect Circle, dva solo albuma i sarađivao sa brojnim muzičarima. Billy Corgan je posle odličnog albuma sa bendom Zwan, ponovo oformio Smashing Pumpkins, samo sa Chamberlinom od originalne postave, objavio par osrednje prihvaćenih albuma i konstantno bio pristuan u medijima više svojim izjavama nego muzikom.

Jedino je Wretzky potpuno nestala sa radara, navodno je godinama živela na farmi konja u Mičigenu, dok 2011.godine nije bila uhapšena zbog vožnje u pijanom stanju. 

Njena poslednja izjava svakako daje nadu velikom broju fanova, da možda postoji šansa za ponovno okupljanje originalne postave, i prilike da se vidi da li je još ostalo one magije među njima koja je stvorila muzička remek dela kao što su albumi Gish, Siamese Dream, i Mellon Collie and the Infinite Sadness.

Preporuka