Courtney Barnett i Kurt Vile objaviće zajednički album

Australijska kantautorka Courtney Barnett i njen kolega Kurt Vile, udružili su se i objaviće zajednički album, koji će pratiti i turneja na jesen, sa pravim "all-star" bendom. Detalji o albumu još uvek nisu poznati, i jedino što je poznato je da će izaći kasnije u toku ove godine. Na turneji njih dvoje pratiće bend The Sea Lice, u kome su sledeći muzičari Janet Weiss (Sleater-Kinney, Wild Flag), Stella Mozgawa (Warpaint), Rob Laakso (The Violators, The Swirlies, Mice Parade), i Katie Harkin (Harkin, Sky Larkin, koja na turnejama svira i sa Sleater-Kinney i Wild Beasts). 

Albuma je snimljen za osam dana, koji su raspoređeni tokom perioda od 15 meseci i biće objavljen za izdavačku kuću Matador (izdavačka kuća Kurta Vilea), kao i Marathon Artist i Milk! Records, preko kojih Barnett izdaje svoju muziku. Takođe, po 1$ od svake kupljene karte otići će organizaciji ACLU, koja se bori za odbranu i zaštitu individulanih prava i sloboda.

Barnett je izjavila: "U 2014. dobila sam mogućnost da otvorim Kurtov koncert u Melburnu. Sreli smo se na kratko posle koncerta, i ja sam bila veoma nervozna i nisam želela da mu dosađujem, samo sam bila veoma zahvalna za koncert. Par godina kasnije počeli smo da se susrećemo na raznim festivalima širom sveta i postali smo prijatelji. Pozvao me je jednom i rekao da bi trebali da radimo zajedno kada on sledeći put bude dolazio u Melburn. Ja sam veliki fan muzike Kurta Vilea, "Smoke Ring for My Halo" je jedan od mojih prvih albuma na vinilu. Bilo je to nakon teškog raskida, bila sam nezaposlena, uglavnom sam ležala i slušala "Peepin Tomboy" na "repeat". To je jedan od najlepših albuma koje sam ikad čula."

Vile je takođe imao šta da kaže: "Ja generalno volim njen glas... a i stihovi su odlični...Volim njenu muziku, ali pesma koja me je zaista pogodila je "Depresion". Znam da je veoma popularna, ali njen glas je tako dobar u toj pesmi tako je lep i iskren... Ja sam lud za takvim pesmama, instant klasik. Sve ovo je krenulo sa idejom da možda snimo jedan 7" singl, pa sam onda poželeo 12", i pet pesama. Kada mi je sledeća turneja po Australiji krenula, smatrali smo da bi trebali da snimimo što više možemo, samo da vidimo kako će to ići, nije bilo nekog plana za ceo album, ali sve je ispalo više nego dobro."

Barnett je objavila svoj odličan debi album "Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit" 2015. godine dok je za sada poslednji studijski albuma Kurta Vilea  " b'lieve i'm goin down..." objavljen takođe 2015. godine.