The Kindergarten Teacher [2018]

The Kindergarten Teacher
Netflix
Režija: 
Sara Colangelo
Scenario: 
Sara Colangelo, Nadav Lapid (based on the screenplay by)
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.5
7

Američki rimejk izraelskog filma The Kindergarten Teacher iz 2014. solidna je adaptacija originala, gde neosporni talenat i kvalitet glume Megi Džilenhol (Maggie Gyllenhaal) dolazi do punog izražaja.

Autorka Sara Kolanđelo (Sara Colangelo) svoju modernu dramu o egzistencijalnoj teskobi i generalnoj apatiji sredovečne američke domaćice, započinje u njenom radnom okruženju opisujući nam svakodnevne aktivnosti vaspitača u vrtićima američkog predgrađa.

Danju vaspitačica, a noću pasionirani zaljubljenik u čari lirike, junakinja pohađa kreativnu radionicu poezije, i ničim se ne izdavaja iz gomile sličnih umornih i prosečnih polaznika kursa.

Njenu pažnju sasvim slučajno jednog dana okupira simpatični klinac indijskog porekla, recitujući neobičnu poemu, za koju se ispostavlja da je proizvod njegovog kreativnog uma.

Taj, prema njenom ličnom ubeđenju, genijalni talenat, biće iskra koja pokreće njenu duboko skrivenu strastvenost, i odvešće je u beskompromisnu borbu da dečakove ideje ne budu sputavane i dobiju validnu šansu za budući razvoj i realizaciju.

Međutim, zaboravljajući razvijanje sopstvenih ideja, junakinja će, popločavajući tuđe puteve armirati put sopsvenoj aroganciji i oholosti ka patetičnoj viziji pakla.

The Kindergarten Teacher nas delom podseća na kvalitetne američke drame iz sedamdesetih godina, gde lagano građenje priče ima za cilj kumulativno nijansiranje karaktera, i upravo na kvalitetnim performansima film dobrano poentira, i pruža valjan dokaz zašto je Džilenholova jedna od najboljih glumica svoje generacije.

Preporuka

share

share