The Coral najavili dva nova albuma

Engleski bend The Coral najavili su dva nova albuma, "Sea of ​​Mirrors" i "Holy Joe's Coral Island Medicine Show", i podelili video za prvi singl sa prvog albuma, "Wild Bird". Oba albuma bi trebala izaći 8. septembra, ali  – "Holy Joe’s Coral Island Medicine Show" će biti objavljen samo u fizičkim formatima (vinil, CD, kaseta), a ne u digitalnom obliku. James Slater je režirao spot za "Wild Bird". 

Ova dva albuma su naslednici fantastičnog duplog albuma "Coral Island" iz 2021. i "Move Through the Dawn" iz 2018. Na novim albumima gostuju glumci Cillian Murphy i John Simm, The Sundowners i Love gitarista Johnny Echols. Sean O’Hagan (The High Llamas, Stereolab) je koproducirao albume, a radili su i s producentom Chrisom Taylorom. Albumi su delimično snimljeni u legendarnom liverpulskom studiju Parr Street, i jedni su od poslednjih albuma koji su tamo snimljeni pre nego što je zatvoren.

Frontmen James Skelly govori o „Wild Bird” u saopštenju za štampu: „Kao i većina najpoznatijih pesama grupe The Coral, napisana je za oko pet minuta. Kada je koncept albuma bio jasan, mi smo zamišljali temu za italijanski vestern u režiji Felinija sa scenarijem koji je napisao Richard Yates. Pitamo se: šta bi se dogodilo da je Lee Hazlewood producirao pesmu Gene Pitneya koju je napisao Townes Van Zandt?"

The Coral su se prvi put pojavili na sceni ranih 2000-ih, a njihov istoimeni debi iz 2002. nominovan je za nagradu Mercury. Od tada su konstantno objavljivali nove albume.

Sea of Mirrors:
1. The Actor And The Cardboard Cowboy
2. Cycles Of The Seasons
3. Faraway Worlds
4. Wild Bird
5. North Wind
6. Eleanor
7. Sea Of Mirrors
8. That’s Where She Belongs
9. The Way You Are
10. Dream River
11. Child Of The Moon
12. Almeria
13. Oceans Apart

Holy Joe’s Coral Island Medicine Show:
1. Holy Joe (Sounds From The Other Side)
2. The Sinner
3. Hotel
4. Holy Joe (Hitchhiker At The Highway’s Edge)
5. Affiliation
6. Leave This Town
7. The Road Is Calling
8. Holy Joe (Rita Is Having A Bad One)
9. Never Be In Love Like That Again
10. Drifter’s Prayer
11. Holy Joe (Bobby And Faith)
12. Long Drive To The City
13. Down By The Riverside
14. Holy Joe (The Graveyard Shift)
15. Baby Face Nelson
16. Holy Joe (A Wise Man Once Said)
17. The Coral Island Killer
18. Holy Joe (Let The Credits Roll)

Preporuka

share
share