Car Seat Headrest najavili novi album i podelili pesmu "Cool Me Down"

Car Seat Headrest, (Will Toledo i prateći bend) objaviće novi album, Making a Door Less Open, sa koga su podelili prvi singl "Cool Me Down". Making a Door Less Open izlazi 1.maja za izdavačku kuću Matador.

Prethodni album "Twin Fantasy" bend je objavio 2018.godine.Ovo je ponovo snimljeni i aranžirani album "Twin Fantasy" koji je Toledo sam snimio i objavio još 2011.godine. Njegov do sada poslednji album sa potpuno novim materjalom bio je "Teens of Denial" iz 2016.godine

Pored Toleda u bendu su još Anrew Katz (bubanj), Ethan Ives (gitara) i Seth Dalby (bas). Snimanje albuma Making a Door Less Open je bilo veoma specifičan proces, i saradnja između Car Seat Headrest i 1 Trait Danger, što je u stvari druga verzija benda koju čine bubnajr Andrew Katz i alternativna persona Toleda pod imeom "Trait" i bavi se elektronskom muzikom. Album je snimljen dva puta, prvo sa gitarama , basom i bubnjevima, a zatim samo sa sintetizovanim zvucima. U procesu miskovanja ta dva albuma su spojena u jedan.

Toledo je izjavio "Album je stvaran od januara 2015. do decembra 2019.godine. Želeo sam nešto drugačije od prethodnih albuma i imao sam problema da smislim kako da do toga dodjem. Shvatio sam to jer samo morao da promenim način na koji slušam muziku, na koji pišem stihove i komponujem. Manje sam slušao albuma a više pojedinačne pesme, koje su dolazile sa različitih strana i svakodnevno sam otkrivao nove za koje je izlgedalo da poseduju neku posebni energiju. Mislio sam ako snimim album sa takvim pesmama da će to biti dobra stvar. Andrew, Ethan, Seth i ja učli smo u studio i snimali ono što je bilo gotovo i improvizvali sa idejama koje još nisu bile završene. Svaka pesma je bila borba da ona pokaže priordne boje i bude transformisana u kompletno delo."

Making a Door Less Open:
1. Weightlifters
2. Can't Cool Me Down
3. Hollywood
4. Martin
5. Hymn (Remix)
6. There Must Be More Than Blood
7. Deadlines
8. What's With You Lately
9. Life Worth Missing
10. Famous
11. Deadlines (Alternate Acoustic) [Bonus Track]
12. Hollywood (Acoustic) [Bonus Track]