Bon Iver podelio video za pesmu "AUATC"

 

Bon Iver (muzički projekat Justin Vernon-a) podelili su video za novu pesmu, "AUATC". Na pesmi "AUATC" gostuju Bruce Springsteen, Jenny Lewis, Jenn Wasner iz benda Wye Oak i Elsa Jensen.  Vernon je pesmu napisao sa Phil Cook-om i producirao je sa Jim-E Stack-om i BJ Burton-om. Aaron Anderson i Eric Timothy Carlson režirali su video, u kojem glumi plesač Randall Riley.

Bon Iver pesmu koristi i za skretanje pažnje i podizanje svesti o različitim nepravdama i socijalnim problemima. U saopštenju za javnost oni su kolektivno izjavili: „Svaka osoba na zemlji zaslužuje da živi u potpunosti sa dostojanstvom, jednakošću, pravdom i radošću. Umjesto toga, naša kapitalistička društva stvorila su svet koji najviše podupire bogataše i elitu, i predatorske korporacije i politike koji pomažu njihov nesrazmjerni uspeh.

Prosječna osoba je odbačena i niko ne ćeli da je sasluša; marginalizovane zajednice dodatno su potisnute zbog rase, ekonomskog statusa, pola, seksualne orijentacije, vere, kriminalnog dosijea, stambene stabilnosti, obrazovanja, sposobnosti, statusa dokumentacije i još mnogo toga. Pandemija dodatno uvećava ove velike nejednakosti i ovu nezapamćenu pohlepu. Moramo nastaviti borbu za svrgavanje kapitalizma kakav znamo, i osnažiti svoje kolektivno sudelovanje u njegovim dominantnim institucijama. Bon Iver prepoznaje vlastitu poziciju unutar i korišćenje kapitalističke prakse. Sa priznanjem naših povlastica u potpunosti smo posvećeni korištenju naše jedinstvene platforme za izazov i promjenu kapitalizma u našoj industriji, i šire izvan nje. Moramo osnažiti i prihvatiti naše ranjive susede. Moramo se boriti protiv rasizma i seksizma i klasicizma kako bismo izgradili snažniji temelj kuće koju svi zaslužujemo. Moramo podržati lidere i organizacije koje rade na promeni našeg sveta na bolje. Od pružanja sigurnog i stabilnog stanovanja, osnaživanja žena, oslobađanja zatvorenih ljudi, slavljenja umetnosti i muzike, borbe protiv klimatskih promena, ove organizacije neumorno rade na pokretanju sveta koji slavi naše čovečanstvo na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou. Molimo vas da pogledate, podržite i preduzmete:

GLOBAL

350.org