Bon Iver podelio osam novih pesama

Bon Iver, projekat iza koga stoji Justin Vernon, najavili su novi album i,i i podelili dva video spotove za nekoliko pesama "Jelmore", "Faith", "Hey Ma" i "U (Man Like)" . Album izlazi 20.avgusta za Jagjaguwar.  Sada su podelili lirske video spotove za jošosam novih pesama.

Album  i,i  je naslednik albuma 22, A Million  iz 2016.godine. Ekipa muzičara koja pored Vernona čini Bon Iver na ovom albumu je, Sean CareyAndrew Fitzpatrick, Mike Lewis, i Matt McCaughan, uz Rob Moosea i Jenn Wasner ( Wye Oak i Flock of Dimes).

Na albumu je učestvovao priličan broj gostujućih muzičara među kojima su i James BlakeMoses Sumney, Bruce HornsbyBrad i Phil CookAaron i Bryce DessnerChanny LeanaghNaeemVelver Negroni, Maarta SalogniFrances Starlite, TU Dance i drugi.

Album je na početku sniman u studiju April Base u Viskonsinu, a zatim u Sonic Ranch u Teksasu. Kada je snimanje preseljeno u Teksas, u pojedinim trenucima snimanje albuma odvijalo se istovremeno u svih pet soba ovog studija.

"Mogli smo da osetimo samopouzdanje i komfor, da budemo potpuno oslobođeni raznih distrakcija"  izjavio je Vernon o radu u studiju Sonic Ranch "Mislim da nisam napustio tu zgradu tokom šest nedelja. I na mnogo načina priča o tom albumu je priča o tih šest nedelja mnogo više nego priča o šest godina koliko neke pesme postoje."

O nazivu albuma i,i  Vernon je izjavio "Naslov ovog albuma može da znači bilo šta vama ili meni. to može značiti razotkrivanje nečijeg identiteta. Može biti koliko je nešto važno ili ne nama samima, koliko je sve povezano."

"Na mnogo načina osećam da je ovo najzrelija ploča, najkompletnija. Osećaj je kao kad prolazite kroz život, kada Sunce krene da zalazi, i ono što se dešava je da vi dobijate novu perspektivu. I tu perspektivu možete upotrebiti za još poštenog posla."

Preporuka

share

share