The Black Keys najavili album obrada poznatih bluz pesama

The Black Keys (Dan Auerbach i Patrick Carney) najavili su novi album "Delta Kream" koji izlazi 14. maja putem Nonesucha. Sadržaće 11 obrada blues standarda iz države Mississippi, koji su uticali na odrastanje ovog dua. Podelili su vodeći singl albuma, obradu "Crawling Kingsnake" Johna Leea Hookera. 

"Delta Kream", nazvan po čuvenoj fotografiji Williama Egglestona u Mississippiju, koja se nalazi na naslovnici, snimljen je u Auerbachovom studiju Easy Eye Sound u Nashvilleu, zajedno sa muzičarima Kennyem Brownom i Ericom Deatonom. Auerbach govori o albumu u saopštenju za štampu: „Ovim smo albumom počastili blues tradiciju Mississippi hill countryja koja je uticala na naš početak. Ove pesme su nam i danas važne kao i prvog dana kad smo Pat i ja počeli svirati. Bila je to vrlo inspirativna sesija Pat i ja, zajedno s Kennyem Brownom i Ericom Deatonom u krugu, svirajući ove pjesme. Osećao sam se tako prirodno. "

Carney dodaje: „Sesija je bila planirana samo nekoliko dana unapred i ništa nije uvežbano. Snimili smo cieli album za desetak sati, tokom dva popodneva, na kraju turneje ‘Let’s Rock’. ”

Auerbach govori i o obradi koju su podelili: „Verziju [John Lee] Hookera prvi put sam čuo u srednjoj školi. Moj ujak Tim mi je dano taj snimak. Ali naša verzija je definitivno verzija Junior Kimbrougha. Gotovo je disko riff! " Carney dodaje, „Upali smo u ovaj uvod na bubnju nekako slučajno. Krajnji cilj bio je istaknuti međusobnu interakciju gitara. Moja uloga s Ericom bila je stvaranje dubljeg gruva. "

Najnoviji album benda "Let’s Rock" izašao je 2019. godine na Easy Eye Sound / Nonesuch etiketi.

Delta Kream:
1. Crawling Kingsnake (John Lee Hooker / Bernard Besman)
2. Louise (Fred McDowell)
3. Poor Boy a Long Way From Home (Robert Lee Burnside)
4. Stay All Night (David Kimbrough, Jr.)
5. Going Down South (Robert Lee Burnside)
6. Coal Black Mattie (Ranie Burnette)
7. Do the Romp (David Kimbrough, Jr.)
8. Sad Days, Lonely Nights (David Kimbrough, Jr.)
9. Walk with Me (David Kimbrough, Jr.)
10. Mellow Peaches (Joseph Lee Williams)
11. Come on and Go with Me (David Kimbrough, Jr.)

Preporuka

share