Belle and Sebastian podelili pesmu "What Happened to You, Son?"

Škotski bend Belle and Sebastian podelili su novu pesmu "What Happened to You, Son?", koja je prvobitno bila namijenjena za njihov aktuelni album, "Late Developers" iz 2023.godine.

Frontmen Stuart Murdoch je rekao ovo o pesmi u saopštenju za javnost: “What Happened to You, Son?” je prilično nasumično izbačena sa poslednjeg LP-a jer je LP imao jednu pesmu previše.  Pesma govori o mojoj mladosti i smešnoj rupi u koju sam upao u kasnim tinejdžerskim godinama. Pao sam na fakultetu, pao sam u gotovo svemu što sam tada pokušao. Bio sam opsednut muzikom tog vremena, toliko sam se držao tekstova i poruka i osećaja određenih bendova iz ere 80-ih – verovatno nije bilo zdravo. Iako je tema ove pjesme pomalo optužujuća, krivica je na posmatraču. Mogao sam da se isključim u bilo kom trenutku. Umesto toga, dozvolio sam da pevači postanu moji prijatelji i moja božanstva. Pesma pokušava da se pozabavi šta se dešava kada pop zvezde odrastu, promene se, i krenu drugačijim putem, i izgleda da izdaje stav koji su imali kada ste ih najviše voleli. Pesma, nadamo se, se ipak završava. Uvek postoji put napred, uvek svetlo koje će vas voditi ako pažljivo pogledate, ako se odreknete dela sebe, ako se prepustite da teče i promenite se.”

Belle and Sebastian objavili su aktuelni album, "Late Developers", u januaru 2023. preko Matadora. Album je došao samo godinu dana nakon  "A Bit of Previous" iz 2022.godine.