Kada bih mogao spakovao bih sve tri majice koje imam, mp3 plejer, par knjiga i otišao da budem šegrt nekom svetioničaru. I da se nikad više ne vratim, ali stvarno. Međutim danas skoro da i nema svetioničara, sad je sve na dugme, a i tih nekoliko koji su ostali, sigurno su kao ludi bez moje pomoći. Umesto toga ću letnja popodneva provoditi na svojoj terasi, ili u sobi ispod klime, kada je život rerna k’o sad, ali imaću muziku uz sebe. Tačnije već je imam. Neke od pesama iz ove prve letnje Gistro FM epizode neprestano sam slušao ovih toplih noći za nama. Neke od njih mi još uvek mi sviraju.

Nekadašnji član Velvet Undreground, jedan od najpoznatijih muzičara u istoriji Velsa Džon Kejl, u martu je napunio 82 godine. On je prošle godine snimio odličan album Mercy, a ove ništa slabije izdanje. Rekao bih da su mu to dva najlepša albuma još od ploče Hobosapiens s početka veka. Ako je Mercy bilo noćni album, Poptical Illusion je dnevni. I ne prestajem da ga slušam.

Kad smo kod albuma nedelje, tu je četvrto izdanje za grupu Hermanos Gutierrez, koja je na poprilično originalan način pomirila akustični folk, ambijentalnu muziku i rok. Predstaviću najnoviji singl sa novog albuma grupe Tindersticks, novo izdanje za indie veterane The Decemberist, novi singl za Fontaines D.C, potpuno savršenu novu pesmu za japanske postrokere Mono, a posebnu počast odaću remek-delu grupe The Byrds iz 1965 Turn Turn Turn. Danas slušamo i The Stranglers, Girls, Branka Mataju, Džejmsa Čensa, Artura Rasela, Izobel Kembel, Crowded House i još mnogo toga.