Nekad ti život da drugu šansu, nekad treću, mada nekad ne dobiješ nijednu. Preferiram drugu, sve preko toga je čisto bahaćenje. A po meni nema lepšeg prevoznog sredstva u taj novi život od sitroena ajkule. Ono što je BB bila šezdesetih za žensku lepotu to mi je ajkula za ostale automobile. Zato ona na omotu ove Gistro FM epizode. A dok se vozite njom bilo bi zgodno da svira neka muzika. Možda baš ova koju danas puštam...

A od svih novih albuma trenutno ne postoji nijedan koji eskapizam slavi lepše od aktuelnog Phosphorescent izdanja. Ne prestajem da ga slušam već danima. Slično se može reći za treći album Australijanke Grejs Kamings kog je producirao stari Gistro FM drugar Džonatan Vilson. Pažnju mi je zaokupio Zorić Mitar iz Niša sa prilično konkretnom pesmom Ko te jebe. Ako volite Raja Kudera, Kralja Čačka ili Toma Vejtsa, načuljite uho. Od noviteta tu su odlični friški albumi za Still Corners, Pernice Brothers, Vampire Weekend, jedna od najlepših pesama koje sam čuo ove godine, a koja najavljuje novi album za Bonny Light Horseman, kao i sjajni plesni singl za Caribou. Pored njih danas slušamo i Lambchop, Khruangbin, Kid Loco, Morphine, The Gun Club, Vukašina Đelića, Elvisa Kostela i svašta još.

Da bi stvari bile kako treba nekad je potrebna ajkula, a nekad je dovoljna i samo muzika. Možda baš ova koja se čuje u emisiji.

Preporuka

share
share