Danas slavimo 5 godina postojanja sajta, odnosno, obeležavamo trenutak kada smo otišli u etar virtuelne sfere... i ni sami nismo baš svesni koliko smo toga uradili, napisali, koliko smo toga ostavili iza sebe, koliko smo reči posejali da bismo opisali svoje impresije nekim filmom, serijom, nekim muzičkim ostvaranjem, po kojom igricom, stripom ili knjigom, jer je mala zajednica, mala ekipa entuzijasta, sanjara i posvećenika, koja stoji iza našeg portala, uvek imala u vidu šta i kako dalje, a ne šta smo ostavili iza sebe i koliko smo uopšte menjajući virtuelni prostor promenili sami sebe, jer je naš moto uvek bio 'džaba nam juče, ako ne postoji sutra'.

Tako smo usput izgubili neke prijatelje i saradnike, ali ih nikada nismo krivili, već smo ih razumeli, jer nije lako biti posvećen nečemu što ne donosi nikakve prihode, nečemu što izlazi iz komforne sfere materijalnog i zalazi u tamni vilajet filantropije i altruizma.

Ali to saznanje da radiš nešto što pre svega voliš, a ne nešto za šta si motivisan materijalnim i finansijskim aspektom, čini nas slobodnim i nezavisnim u pogledu izbora sadržaja i onoga o čemu ćemo pisati i izveštavati, a to je nešto što nema cenu.

Neke smo saradnike izgubili, ali smo zato dobili sjajne nove ljude tokom godina, koji su obogatili raznovrsnost naših sadržaja i ukazali nam na određene propuste i sitnice koje bi valjalo popraviti i poboljšati, ali mi i dalje učimo, rastemo i pokušavamo da održimo kontinuitet i standarde, koje smo sebi zacrtali nedge na jesen 2015. godine - raditi i pisati o onim stvarima koje volimo i poznajemo, te sticati nova saznanja i širiti horizonte, kako bismo alternativne kulturno-umetničke vrednosti spasili od zaborava i mraka mejnstrim pošasti.

FatHipster će i dalje biti tu za vas, ali ne samo zbog vas, jer smatramo da smo svi mi ustvari jedno i da ne postoji podela na nas i vas, već jedino na ono što budi naš duh i ono što želi da nas pokori - zato: VIVA LA LIBERTAD!

Preporuka