Jedan od albuma koji je obeležio 2013, diskografsku godinu nosi naziv „Pushin' Against the Stone“ i  debi je izdanje kantautorke iz Memfisa Valeri Džun. Njen predivan glas, pevanje prepuno emocija i muzika u kojoj se prepliću rok, bluz, soul, folk, pop kantri i džez, malo koga su ostavili ravnodušnim.

Najveća vrednost ove ploče je što ćete na njoj pronaći nešto za sebe i to bez obzira na žanr koji volite, na vaše godine ili pak socijalni status. „Pushin' Against the Stone“ na savršen način kombinuje moderno i tradicionalno: dok slušate ove pesme istovremeno imate asocijacije na bradate deke u kariranim košuljama koji na verandi svoje planinske kolibe u nekoj američkoj zabiti sviraju bluz na akustičnim gitarama, ali i mlade gradske devojke kako skockane po poslednjoj modi pevuše “Wanna Be On Your Mind” u tami zadimljenog noćnog kluba.

Slušajući „Pushin' Against the Stone“ ne možete se oteti utisku koliko ova mlada žena ima dara za muziku. Pored njenog glasa koji je instrument sam za sebe, ta savršena mera uz koju Valeri spaja ogoljeno, sirovo i raspojasano, odnosno lepo upakovano i šareno, retko kada je svojstvena muzičarima na početku karijere. Spajanju tih krajnosti je sasvim sigurno doprineo i Den Oerbah, (The Black Keys). Den je svirao gitaru, pevao prateće vokale i producirao 8 od 11 pesama sa albuma. Kada spojite njegovo iskustvo i poznavanje rada u studiju sa darom i energijom koje poseduje Valeri, praktično je nemoguće da rezultat ne bude ploča o kojoj će se pričati.

Nakon što je „Pushin' Against the Stone“ završio u vrhu mnogih lista najboljih albuma u 2013,  tako je i porastao broj onih koji su se zapitali “ko je ova Valeri Džun i kako se to samo tako pojavila preko noći?”.

Preporuka