The Elder Scrolls je univerzum smešten u svet epske fantastike , delo Bethesda Game Studios, kreiran za potrebe njihove prve role play fantasy igre „Arena“ objavljene još 1994.godine. Bethesda Game Studios su u tom trenutku postojali već šest godina, imali iza sebe 10 igara od kojih su sve bile sportske simulacije. 

Jedan od dizajnera Ted Peterson poželeo je da kreiraju igru koja bi bila smeštena u svet fantastike. Moguće je da je inicijalna kapisla za ovu ideju bila i reakcija programera i dizajnera iz tima Sir-Tech koji su u tom trenutku radili na igri iz Wizardry serijala. Sir-Tech su još od početka 80ih radili isključivo na role play kompjuterskim igrama (ovaj tim stoji iza legendarne igre Jagged Alliance)  i sa smehom su reagovali na izjavu Petersona da bi njegov tim i on mogli kreirati jednu role play video igru.

Peterson, Vijay Lakshman i Julian Lefey, sva trojica veliki ljubitelji pen and papar role play igara udružili su se i kreirali svet Tamriel koji je postao i glavno poprište svih budućih igara iz The Elder Scrolls serijala. Da ovo nije nimalo lak posao jasno je svima koji su upoznati sa prirodom ovih igara, sve jedno da li su one u onom izvornom pen and paper, board game obliku ili su pak  video igre. Kreirati ceo jedan  svet, sa mnogovekovnom istorijom, geografijom, raznim rasama i narodima zahteva veoma ozbiljan rad i neograničene i nesputane količite mašte.

Preporuka