Ovo je muzika za ona jutra kad se izležavanjem u posteljini eskivira vetar napolju. Ovo su pesme koje nas znaju bolje od najbližih. A tu su i one friške koje nas kane saznati. 
Dve decenije jutra krajem godine pamtim po albumu „Among My Swan“ benda Mazzy Star. Malo je ploča koje na ovako neposredan topao način govore o hladnim i posredinim ljudima, a još manje onih koje su u ovakvom dosluhu sa krevetom. Današnji gistro evergreen. 
Debi izdanje za momka iz Kalifornije Aleksa Ajzenberga, današnji je album nedelje. Njegovo ludilo crpi energiju iz Bouvijevih ploča, psihodelija sa Velvet Underground probe, dok se igra sa Arial Pink ritmovima. U „Herlequin“ se zaljubljujete sporo, ali temeljno. Još ćemo slušati o Aleksu Ajzenbergu u godinama pred nama. 
Novi album ima nezvanično najbrži pijanista na svetu Lubomir Melnik. Slušamo ga u kompoziciji „Sunset“ koja zvuči kao da je snimana za potrebe neke iščašene jutarnje bajke. 
Čućete još Aghan Whigs kako na klaviru obrađuju New Order hit,  novu pesmu za Animal Collective, Rumer u interpretaciji Barta Bakaraka, kao i beogradski bend Dol. 
Predstavljamo i novi album za Papa M (poznatog i kao Dejvid Pajo, Aerial M), osnivača kultnih Slint. Uz njegovu mešavinu eksperimentalne, noise, amerikana i pop muzike, svako jutro je za nijansu manje strejt. 
Kad je džez u pitanju, tu je nova ploča za trio kog predvodi bubnjar Džim Blek, odnosno novo izdanje za njujorški sastav Darcy James Argue's Secret Society. 
Na besmrtne hitove nas podsećaju još Morphine, Tom Vejts, Beti Dejvis, Petsi Klajn, odnosno Nensi Sinatra i Li Hejzelvud, čijoj pesmi današnja epizoda duguje naslov. 
Uživajte u jutru uz muziku za jutro. 
Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 
Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde
 
Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.