Kada je u pitanju fizički kontakt dvoje ljudi, teško da postoji išta lepše od poljupca. Istina, ono što obično sledi kasnije ima svojih čari, ali ne postoji ništa intimnije od dodira usana i jezika. To savršeno dobro znaju muzičari koje slušamo u današnjem  Gistro FM specijalu nazvanom Songs About Kissing.   
O predigri za poljubac peva nam Bili Holidej, o jesenjim poljupcima The Go-Betweens, o snovima i poljupcima bavi se Luj Armstrong, a kako je to kada si gladan za usnama, opisali su My Bloody Valentine.
Jedna od najlepših pesama iz poznog dela karijere Leonarda Koena govori upravo dubinama koje imaju veze sa poljupcem.  
Jedini novi album koji je „zalutao“ u današnji specijal je predstojeće izdanje za The Magnetic Fields „50 Songs Memoire“. Reč je o ploči koja nam stiže početkom 2017, koja sadrži 50 pesama i kojom će Stiven Merit (lider benda) proslaviti 50. rođendan. Danas slušamo dve pesme sa tog albuma. 
Pre dva dana je preminula soul diva Šeroun Džons, žena koja je vraćala veru u organiski soul. Gistro FM joj danas šalje poslednji pozdrav uz jednu od najlepših soul pesama iz ovog veka.
Najavljujemo još  i dva begradska koncerta Gregorija Portera koja će se desiti u aprilu sledeće godine., dok slušamo njegou pesmu „Hey Laura“ koja je kao salivena za poljupce. 
Čućete još koja pesma iz ove epizode mi je guilty pleasure, koja najbolje opisuje ono „emergency kiss“ stanje, a ovom temom se bave još Bil Evans, MartinDeni, Dirtbombs, Morrissey, The Mothership Orchestra i mnogi drugi. 
Dohvatite najdraže biće do sebe, otpanjite današnju Gistro FM epizodu i pustite da se vaše mljackanje utopi u distorzirane zvuke gitare Kevina Šildsa
Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 
Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde
 
Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.