Neki ljudi pređu milione kilometara da bi pronašli lepotu. Leonard Koen je jedan od njih. Upravo je zato njegova pesma  „Came So Far for Beauty“ podnaslov današnje Gistro FM epizode koja je posvećena ovom velikom pesniku. 
Trećinu ove emisije čini Koenova muzika iz raznih perioda. U njegovom izvođenju slušamo četiri besmrtne pesme koje bi morala da poseduje svaka pristojna kuća, kao i šest obrada njegovih klasika u izvođenju Nika Kejva, Džonija Keša, Father John Misty, Majkla Kivanuke, Bila Kalahana i Bila Pričarda. 
Album nedelje je novo jesenje soul izdanje za Lija Fildsa i njegove The Expressions. Kako joj i naziv kaže,  ploča „Special Night“ je pravljenja za posebne noći i posebnu kamernu atmosferu. Sasvim sigurno jedan od najlepših ovogodišnjih soul albuma. 
Yo La Tengo odnedavno imaju drugi deo živih snimaka koje su svirali na radiju WFMU, a danas ih slušamo u obradi velikog Violent Femmes hita „Add it Up“. 
Beogradski bend Dol ovih dana objavljuje istoimeni debi. Ako volite gitarski noise, odnosno mešavinu psihodelije, shoegaze, džeza i eksperimentalne muzike, ili vam je blisko ono što sviraju Sonic Youth, ovo je album koji morate preslušati. Inače, grupa Dol će održati koncert u Beogradu u petak 18. novembra u KC Gradu. 
Marta Vejnrajt se ove jeseni vraća albumom „Goodnight City“ na kom je izmeđala uticaje Peti Smit, ali i folk, odnosno elektropop ritmova. Još jedan od onih albuma koji se u novembru snalazi kao riba u vodi. 
Devojka iz komšiluka Irena Žilić nedavno je objavila novu pesmu za koju je snimila spot. Dok maštamo o dalekim mestima, premijerno u ovoj epizodi slušamo  „The Moon“. 
Tu je još Tindersticks hit iz devedesetih “Let's Pretend“ , nezvnična himna svih koji se lože na autosugestiju, „zavisnu“ pesmu sa debi albuma grupe The Gun Club iz 1981, kao i nova ploča za Kanađanku Lori Kalen za koju je pesme pisao i Ron Seksmit. 
Francuski kvintet kog predvodi saksofonista Emil Parizijen udružio se sa pijanistom Joakimom Kunom i snimio vrlo zanimljivu džez ploču za hladne dane, a tik iza njih slušamo omiljenu kompoziciju sa ovogodišnjeg albuma kog nisam prestajao da slušam tokom minulog leta, Nelsa Klajna 
Društvo nam prave još Grinderman, Endrju Koms, Nik Geri, Li Ranaldo i mnogi drugi. 
Uživaj gde god da si Leonarde, Gistro će ti uvek biti druga kuća. 
Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 
Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde
 
Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.
 

Preporuka