Jutro kao simbol novog početka, kao vreme kada otkrivamo ono što se sakrivalo u tami noći, odnosno kao inspiracija za današnju Gistro FM epizodu. 
Neke od najlepših pesama na temu rađanja novog dana odsvirali su Nik Drejk, Bob Dilan, Wilco i Bili Brag i Tauns Van Zandt. Stižu pravo sa liste pesama koje znam i volim duže od pola svog života. Danas ih sve slušamo. 
Album nedelje su snimili Houp Sandoval i njeni Warm Inventions (koje predvodi Kolm O'Kisog iz benda My Bloody Valentine), a zove se „Until the Hunter“. Na njemu se prepliću setne jesenje melodije za početak novog dana i psihodelični zvuci koji tako pašu noćnim hedonizmima. Poslednjih nekoliko dana uživam u „Until the Hunter“ bar tri puta dnevno. Ako volite Mazzy Star, ovo je must have. 
Gistro evergreen je 1972. snimio Tod Rundgren i u pitanju je album koji sam poslednjih mesec dana slušao više nego bilo koji drugi. „Something/Anything?“ praktično nema loše pesme i ne bi me čudilo da su na ovim savršenim melodijama Todu sedamdesetih zavideli Pol Makartni ili Džordž Harison, bez obzira što su tad i u njihovim karijerama cvetale ruže. Još ako znamo koliko su pesme odavde zarazne, koliko se međusobno razlikuju, kao i to da je tri četvrtine ploče Tod potpuno sam napisao, odsvirao i otpevao, jasno je o kakvom se remek-delu radi. 
Od noviteta, predstavljamo novi album za Lambchop koji ne liči ni na jedan njihov stari (Kurt Vagner i drugari su otkrili elektroniku), tu je prvi singl sa novog izdanja Nila Janga „Peace Trail“ koji stiže u decembru, zatim novu ploču Nilovog drugara Dejvida Krozbija, a Džim Džejms iz benda My Morning Jacket uskoro objavljuje drugi solo album na kom čujemo mešavinu melanholije, elektronike i beznađa u kom naša planeta često obitava poslednjih godina. 
Veliki italijanski kompozitor Paolo Konte nas vodi u neka bezbrižnija vremena novim instrumentalnim izdanjem, momak iz Tokija Šugo Tokumaru se vraća sedmim albumom na kom sjajno barata pop muzikom, psihodelijom i elektronikom, a slušamo i potpuno novu pesmu Džoane Njusom koja je trebalo da se nađe na njenoj prošlogodišnjoj ploči „Divers“. 
Danas predstavljamo i prvi album iz 2017. Naime, u januaru nam stižu novi Flaming Lips, a u ovoj epizodi premijerno slušamo prvi singl sa njega. Uprkos svim lihvarskim postulatima na kojima već godinama počivaju velike diskografske kuće (i ne samo one), The Flaming Lips i dalje objavljuju za Warner Bros. 
Brižit Bardo i Serž Gejzbur su bili jedan od najkuljih parova u popularnoj kulturi prošlog veka. Spoj stila, šarma, kreativnosti i bezobrazluka. Njihov zajednički album „Bonnie and Clyde“ je objavljen 1968, a još uvek zvuči sveže. Odatle slušamo naslovnu temu, kao i baladu „La Madrague“.  To je i razlog zašto cover fotku ove epizode krasi neodoljiva BB. 
Čućete još zašto mislim da je hit grupe Midlake od pre deset godina, jedna od najlepših pesama u ovom veku, a možda i šire. 
Danas se družimo još sa francuskim duom Air, kao i sa Sparklehorse, Džošom Rauzom, Glenom Milerom, grupom Low, a tu je još jedna nova i donedavno neobjavljena pesma Dejvida Bouvija. 
Šta god da počinje ili se završava, novo jutro je uvek tu. Baš uvek. Nemojte to smetnuti sa uma čak ni kada Bob Dilan otpeva svoje. 
Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 
Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde
 
Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.