Imam zadovoljstvo da najavim početak serijala pod nazivom Gistro Cover Session. Od danas ćete svakog meseca slušati jedan bend kako ekskluzivno u Gistro FM-u uživo svira nekoliko obrada po svom izboru, kao i razgovor sa njima. 
 
Velika mi je čast što ovaj serijal otvaraju Dukat i Marko iz grupe Stray Dogg. Naime, oni su u današnjoj epizodi odsvirali na akustičnim gitarama četiri obrade, od kojih ste neke mogli da čujete na njihovim koncertima. Sve obrade imaju jedinstven Stray Dogg pečat, ali jedna od ove četiri verzije mi je bukvalno naterala žmarce na telo. Pored obrada, čućete i razgovor sa njima dvojicom.
 
Ostatak emisije čine pesme koje me subjektivno, a neke i objektivno, asociraju na muziku grupe Stray Dogg. Razlozi za te asocijacije su raznorazni, a neke od njih ćete čuti u današnjoj epizodi. To znači da nam društvo prave Nil Jang, Rajan Adams, Džef i Tim Bakli, Nik Drejk, Mazzy Star, Tinderstiks, Eliot Smit, The Jesus and Mary Chain i mnogi drugi. 
 
Ne volim da koristim reč „ekskluzivno“ ali ovu posebnu zgodu je nemoguće  opisati na drugi način. Ako volite akustični zvuk, kao i muziku koja dolazi pravi iz srca, obratite pažnju na današnju specijalnu 579. emisiju.