Neko obrađuje tuđe pesme da uzme lovu, neko jer je ostao bez ideja, a neko da popuni mesto na albumu koji po ugovoru mora da objavi u tom trenutku. Pretpostavljate da se Gistro FM ne bavi takvom muzikom. Obrade koje ćete danas čuti neke originale osvetljavaju novom lampom, neke popravljaju, neke prave još nežnijim, neke energičnijim, neke pakuju u lepše aranžmane, a neke menjaju iz korena.

U današnjoj epizodi učestvuju: Yo La Tengo, Sonic Youth, Feist, Bred Meldau, Džej Meskis, Nico, My Bloody Valentine, Wilco, Cat Power, Mitar Subotić Suba, Nick Cave & the Bad Seeds, Džim O’Rurk, Al Grin, Bobi Vomak, Kasandra Vilson, Ariel Pink, Balanescu Quartet i mnogi drugi. 

Iako sam svestan da je još mnogo covera koji nisu uspeli da se smeste u ova tri sata, kada bi me neko pitao koje su mi najomiljenije obrade koje sam čuo u životu, preporučio bih mu da presluša ovu epizodu. 

Otvorite širom prozore, pronađite udobno mesto, pojačajte Gistro i udahnite nedelju punim plućima.

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu.

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

Preporuka

share
share