The National su, posle nekoliko godina rada na all-star kompilaciji posvećenoj grupi Grateful Dead, prošle nedelje objavili datum objavljivanja i više detalja o celom projektu. Day of the Dead sadržaće 59 pesama, ovaj šestočasovni box set  izaći će 20.maja. Sav prihod ide organizaciji Red Hot, koja se bori protiv HIV/AIDS virusa.

Danas je objavljeno nekoliko pesama sa ove kompilacije i to The National ("Morning Dew"), Courtney Barnet ("New Speedway Boogie"), the War on Drugs ("Touch of Gray"), Phosphorescent, Jenny Lewis and Friends ("Sugaree") i Bruce Hornsby, DeYarmond Edison Justin Vernon (Bon Iver) i bend Megafun, koji su zajedno obradili "Black Muddy River". Video spotove za ove pesme režirali su Michael Brown, Nick Ciontea i Christopher Bartlett.

Kompilaciju je producirao Aaron Dessner (The National) a ko producirali su Bryce Dessner (The National) i Josh Kaufman. Nekoliko pesama, uključujući i "Sugaree", obradio je bend u kome su braća Dessner i braća Scott i Bryan Devendorf (svi iz The National), Kaufman, Conrad Doucette, Sam Cohen i Walter Martin (The Walkmen). Day of the Dead će biti dostupan digitalno, kao 5xCD box set, kao i oraničeno izdanje na vinilu.