Kako je jedna od glavnih ideja za pokretanje FatHipstera,  bilo razbijanje zablude o današnjoj muzici, moći ćete, s vremena na vreme, da čitate o mladim, ili u ovim krajevima slabo poznatim muzičarima i bendovima, za koje smatramo da svojim kvalitetom zaslužuju vašu pažnju.

Ovog puta u pitanju je mladi  britanski bend Hidden Charms. Hiden Charms su četvorka koja dolazi iz Londona i njihova muzika se može opisati kao spoj The 13th Floor Elevators i White Stripes.  Bend čine Vincent Davies (vokali, bas, gitara),  Ranald Macdonald (vokali, klavijatura, gitara, bas),  Josh Lewis (gitara, bas) i Oscar Robertson (bubnjevi). Sva četvorica su veoma mladi, najstariji medju njima ima dvadeset i jednu godinu.

Upoznali su se u bluz klubovima Londona i prvu svirku imali aprila 2014. godine.  Od tada su održali veliki broj koncerata. Nastupali su zajedno sa Benjaminom Bookerom i Hanni El Khatibom. Svojim odličnim živim nastupima, za kratko vreme, postali su koncertna atrakcija u Velikoj Britaniji. Već snimak sa njihovog drugog živog nastupa kružio je netom i jedna od pesama sa tog nastupa emitovana je na jednoj američkoj radio-stanici. Među onima koji su to čuli bio je i legendarni producent Shel Talmy.  

Shel Talmy je producirao neke od najvećih hitova 60ih i 70ih, među kojima su i „My Generation“ The Who i „You Really Got Me“ The Kinks. Talmy je odavno u penziji, ali se povremeno vraća da bi radio sa mladim bendovima koji njemu zapadnu za uvo. Tako je i bilo sa bendom Hidden Charms. Kontaktirao je menadžment benda i ponudio da im uradi produkciju. Kako je ovo ponuda koja se ne odbija, bend je već posle nekoliko dana bio u Los Anđelesu, gde su proveli deset dana u studiu sa Shel Talmyjem. Zajedno su snimili dosta pesama, među kojima je i prvi singl "Dreaming of Another Girl".

Bend je do sada izbacio dva singla, u pripremi je EP, a pored svega toga imaju puno nastupa. Trenutno su na turneji tokom koje će nastupati u Holandiji, Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj, Rusiji i normalno, imaće veliki broj nastupa u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Možete pogledati  nastupe na Balcony TV, koje su snimili tokom svog boravka u Los Anđelesu, i za Sofar Sounds u Londonu,  klub čiji članovi dobijaju pozive za tajne koncerte na različitim lokacijama sa tajnim lineupom.