Andrew Bird podelio video za pesmu "Manifest"

Andrew Bird je najavio novi album My Finest Work Yet, koji izlazi 22.marta za izdavačku kuću Loma Vista. Sa ovog albuma već je pdoelio video spotove za pesme "Sisyphus" i "Bloodless" koju je objavio pre par meseci.

Sada je podelio video za pesmu "Manifest" koji je režirao Matthew Daniel Siskin i u kome vidimo Birda i bend kako rade na snimanju albuma u studiju Barefoot u Los Anđelesu. Birfd je izjavio "Manifest" prati našu evoluciju od jednoćeliskog organizma do modernog čoveka, a zazim ide i dalje, post-mortem, do trenutka kada biljke ili životinje postanu fosilno gorivo frakovano iz zemlje i ispušeno u atmosferu putem motora sa unutrašnji sagorevanjem kao duhovi. After-life energije.

Tema albuma je trenutna politička klima u svetu, kao što je Bird objasnio u izjavi za medije "Zanimam me ideja da su naši neprijatelji ono što nas čini celim, postoji ta intimnost koju delimo sa našim protivnikom tokom borbe. Ako bi smo jednostano izašči iz borbe da li bi nedostajali našim neprijateljima.Kako smo dospeli do ove tačke, i kako bi smo mogli da se izvušemo iz ove opasne spirale. Postoji izvestan optimizam na albumu."

"Sisyphus" je nazvana po mitskom grčkom kralju Sizifu koga je Zevs kaznio jer je pokušao da nadmudri bogove. Verovatno već svi znate mit o Sizifu, koji mora do večnosti da gura stenu uz brdo, da bi se ova, svaki put pri vrhu skotrljala do podnožja. Bird je izjavio "pesma je zavisnosti našom patnjom i o moralnim posledicma puštanja stene da padne."

Paul Butler je producirao album My Finest Work Yet,, koji je snimljen u Barefoot Recordings studiju u Los Anđelesu. Prethodni album Are You Serious, Bird je objavio 2016.godine

Preporuka

share
share