Andrew Bird najavio novi album "Outside Problems"

Andrew Bird je najavio novi album "Outside Problems", naslednik albuma "Inside Problems" iz 2022. godine, i podelio video za instrumentalnu pesmu "Mo Teef". Ovaj LP bi trebao biti objavljen u digitalnom obliku 21. jula preko Loma Viste. 

"Outside Problems" zasnovani su idejama  koje su obrađene u pesmama i složenim pitanjima u "Inside Problems". Snimljen je uglavnom na otvorenom u planinama i voćnjacima narandži u mestu Ojaija u Kaliforniji. O albumu, Bird kaže u saopštenju za javnost: „Postoje dve značajne stvari u vezi sa ovim albumom. Prvo, nijedna od ovih pesama nije snimljena s namjerom da napravim album, samo sam slučajno uhvatio trenutke melodičnog istraživanja u određenom vremenskom periodu. Možete čuti teme iz "Inside Problems" kroz celi album, uključujući i pesmu 'Epilogue', samo bez pažnje na refrene i bend. U stanju sam da uhvatim zvuk muzike u svakodnevnom životu, što je iznenađujuće teška stvar. Igrao sam iz radosti i da bih izbacio ove ideje iz glave. Čuti ih u sobi. Nema tu mesta. Drugo, ove kompozicije su snimljene prvenstveno napolju u Ojaiju, Kalifornija. Nije mi strano snimanje napolju kao kod serije "Echolocations". Moj plan je bio da snimam "Inside Problems" vani, ali duvači i čistači lišća su to otežali... Duboko u pandemiji, daleko od grada i kampanja za albume i Instagram strategija, vraćajući se na prvobitnu poentu svega.”

Spot za "Mo Teef" kreirao je u partnerstvu sa Tyler Manson, saradnikom Patagonia Films, a snimci su preuzeti iz četiri različita filma u njihovoj produkciji. Snimak naglašava važnost očuvanja priorde sledećom porukom: „Zemlja nije u obavezi da podržava život. Zemlja je ravnodušna. Mi personificiramo prirodu i nazivamo je majkom, odbacujući vlastitu obavezu očuvanja i zaštite. Priroda nije majka. Priroda je naša sreća, naše bogatstvo. a mi to rasipamo. Šta ako je očuvanje naš život? TO JE."

Outside Problems​​:
1. Mancey
2. Epilogue
3. Festivus
4. What We Saw
5. Mormon House Party
6. Mo Teef
7. Heaven’s Boughs
8. Improvisation on a Familiar Theme
9. Tik Tok

Preporuka