Andra Kiddo objavila debitantski album „Tama“

Banjalučka muzičarka Andra Kiddo objavila je svoj prvi album „Tama“, kao i video-spot za istoimenu numeru. Spoj različitih žanrova upakovanih u jednu cjelinu, donose priču o dubokim emocijama, unutrašnjem mraku i ličnim doživljajima međuljudskih odnosa.

Nakon gotovo godinu dana od objavljivanja prvog singla „Soundtrack noći“, Andra Kiddo je predstavila debi na kojem se nalazi osam pjesama od kojih većinu potpisuje Nemanja Ristić X kao autor i producent. Pored njega, na albumu su radili i Nenad Bosnić kao tekstopisac, Velcy i Marko Stc koji su bili zaduženi za muziku i aranžman na određenim pjesmama te Digital Boyler Studio koji je uradio mix i master.

„Kompletan album je proizvod talenta i kreativnosti nekoliko ljudi, saradnika u koje imam veliko povjerenje. Uspjeli smo da napravimo spoj različitih, a opet meni jednako bliskih žanrova, da im damo lični pečat te da u određenoj mjeri ogolimo ono što mislimo i osjećamo. Pomalo sam ponosna i na to što je album objavljen samostalno te da u ovom prvom talasu iza mene ne stoji diskografska kuća, što je samo po sebi danas veliki izazov“, ističe Andra Kiddo.

Na albumu „Tama“ nalazi se i istoimena pjesma za koju je spot uradila Tajana Dedić Starović, talentovana fotografkinja i videografkinja sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa regionalnim muzičarima. Ona je predstavila svoju viziju „Tame“ te kroz objektiv, na neobičan način, dočarala mračnu atmosferu.

Podsjetimo se, Andra Kiddo je prvi singl objavila u junu 2022. godine kada je javnosti predstavila pjesmu i spot za „Soundtrack noći“, a pola godine kasnije objavljuje numeru „Ahilina Meta“, takođe praćenu videom.

„Tama“ je dostupna na Youtube kanalu, a posjetioci festivala Mostar Summer Fest i Fresh Wave, na kojima će između istalih ovo ljeto nastupati  Andra Kiddo, imaće priliku i da uživo čuju izvođenje svih novih pjesama.

Preporuka

pet muzičara koji vas vode na put kroz atmosferu najboljih retro sci fi filmova, sa miksom fine elektronike i jazz partitura
share
share