Četvrta sezona The Expanse stiže u decembru

Nakon emitovanja treće sezone odlične tv serije "The Expanse" postojala je opasnost da to bude ujedno i poslednja,jer je tv mreža Sci Fi odustala od snimanja još jedne sezone. Ipak,odličan kvalitet, ogroman broj fanova i veoma popularne knjige koje nude još odličnog literarnog predloška obezbedili su četvrtu sezonu na Amazon Prime mreži. 

Amazon je najavio da će o da će tv serija biti dostupna 19.decembra. Kako je Sci Fi u prve tri sezone obradio prve tri knjige iz The Expanse serijala, iza kojeg stoje dvojica pisaca Daniel Abraham i Ty Franck, pod pseudonimom James SA Corey, četvrta sezona biće bazirana na knjizi "Cibola Burn".

Ovo znači da ćemo po prvi put u ovoj tv seriji preći granice sunčevog sistema i otići na daleku u čudnu planetu Ilus. U novom trejleru možete upravo pogledati scenu sletanja svemirskog broda Rosiante i njegove posade na ovu planetu.

Književni serijal završava se ove godine, devetom knjigom "Tiamat’s Wrath". Da li će Amazon ekranizovati sve knjige i koliko će ostati veran u filmskoj adaptaciji ostaje nam da vidimo u narednim godinama.