QPes patch - retro gaming fudbala

QPes patch v16 2016/2017 sezona

Kada je na proleće 2012. godine izašao, Pro Evolution Soccer 2013 (skraćeno PES 2013) je bio najbolja postojeća varijanta fudbala sa postojećim "game engine". Nakon ove verzije se engine promenio, postao je zahtevniji i bilo je potrebno mnogim gejmerima da menjaju svoje PC konfiguracije kako bi igrali nove verzije fudbala. Ipak, ostao je jedan dobar deo ljubitelja upravo ovog nastavka PES koji su ostali dosledni ovoj verziji i koji je i danas oživljavaju i unapređuju. Tako se i u skorije vreme pojavio novi, tzv. "patch" ove igre za aktuelnu fudbalsku sezonu 2016/2017. 

Tim ljubitelja ove igre koji se bavi raznim vrstama editovanja, postavio je na svom sajtu, http://www.qpes.org/, najnoviju verziju editovane "patch" verzije za PES 2013 nazvan qpes v16. Kako su sami autori naveli na svom sajtu, ovo je jedna od retkih kompletnih verzija sa svim aktuelnim transferima iz leta 2016/2017. Korišćeni su specijalni metodi editovanja i optimizacije grafike kako bi svi elementi izgledali efektnije i bolje od originala a poenta je da se sve i dalje može pokrenuti na starijim konfiguracijama računara.

Kada se radi o PES serijalu igara, dosta je kontraverze oko tzv. "ocena" igrača, t.j. oko određenih vrednosti raznih atributa - brzine, driblinga, fizičkim predispozicijama... koje vrlo često Konami, originalni tvorac ove igre, nije dobro obradio. Zbog toga je ekipa qpes patch tima iskoristila sve atribute sa sajta pesstatsdatabase.com, koji se upravo bavi tom problematikom. Na taj način je prerađena impresivna baza igrača od preko 8000 novih igrača za koje je dodato preko 3000 editovanih lica i frizura. Pored same baze, kompletno su editovani i svi logoi liga, grbovi timova i svi aktuelni dresovi. Nisu uključene sve lige ali tu je Premijer Liga  Engleske, Ligue 1 (Francuska), Serie A (Italija), BBVA (Španija), Bundesliga (Nemačka), kompletna Liga Šampiona, 20 timova iz Južne Amerike (kombinovano Argentina i Brazil) i 42 timova iz ostalih liga Evrope, u okviru kojih je i većina timova Lige Evrope uz Partizan i Crvenu Zvezdu - svi sa aktuelnim igračima i formacijama.

 

Preporuka

share

share