Nothing - The Great Dismal [2020]

Nothing
The Great Dismal
Relapse Records / 2020
8.4
8

Kraj godine uvek može biti pomalo haotičan, posebno u trenutku, kada iz gomile muzike koju preslušate u prethodnih dvanaest meseci, želite da izdvojite još po neki album za koji smatrate da treba da malo prostora i vremena, kako svojim kvalitetom ili pak nekvalitetom. Kako je generalni stav ovog portala da se prioritet daje izdanjima za koja se nama lično dopadaju nasuprot onih drugih, za njih baš ako ostane vremena.

Jedno od takvih izdanja, koje se izdvojio u gomili preslušane muzike je i četvrti album „The Great Dismal“ filadeflijskog benda Nothing. Bend je 2010. godine, nakon izlaska iz zatvora osnovao Domenic "Nicky" Palermo (gitara/vokal). U bendu su još Kyle Kimbal za bubnjevima i od ovog albuma Doyle Martin (gitara) i Aaron Heard (bas).

Nothing su do sada, pre albuma  „The Great Dismal“ objavili „Guilty of Everything“ (2014), „Tired of Tomorrow“ (2016) i „Dance on the Blacktop" (2018). Sva četiri albuma objavila je izdavačka kuća Relapse.

Zvuk benda u svom jezgru orbitira oko gitarske muzike 90ih godina. Bučne distorzirane gitare, gorko slatke melanholične melodije, uz upliv elementata različitih stilova poput shoegazea, grungea, alternativnog rocka pa sve do dream popa.  I pored toga što Nothing inkoprorira različite stilove, nemoguće ih je svrstati ili definisati prema jednom muzičkom stilu, kao što je to obično slušaj sa kvalitetnim bendovima.
The Great Dismal“ je veoma bučan album, mada pesma „A Fabricated Life“  koja otvara albuma, potpuno odstupa od te matrice.  „A Fabricated Life“  je spora, sanjiva, mračna uz tihu, čistu gitaru i eterični dream pop / shoegaze zvuk klavijature i druge gitare u pozadini, bez prisustva bubnja.
 

Preporuka

share

share