Odavno nisam čuo lepše stihove od onih iz prvog singla sa novog albuma grupe Spiritualized. To su stihovi koji su prošli sito i rešeto, uspone i padove, kraljeve i prosjake, raj i pakao. I opstali su. Jedan od njih glasi "If you'll be my lonely girl, I would be a lonely boy for you" i kako sam naleteo na više nego adekvatnu sliku kao ilustraciju za njih, rešio sam da današnju emisiju nazovem A Lonely Boy for Lonely Girl.

Mnogo nove muzike se pojavilo u proteklih sedam dana. ne pamtim kada sam toliko sati proveo preslušavajući i uživajući u novim albumima. Zato danas imamo čak četiri albuma nedelje.

Pre svega to su The Delines. Kada bih znao da na gitari sviram nešto više od Smells Like Teen Spirit na jednoj žici, kada bih danas imao svoj bend, on bi zvučao slično kao novi The Delines. Oni znaju da ništa nigde nije onako kako izgleda na prvom pogled, samoću ponedeljka popodne, sreću kada imaš sve šta ti treba i nesreću nalaženja na pravom mestu u pogrešno vreme. Oni znaju sve. Čudo je potrebno da mi se na kraju godine ovaj album ne nađe u tri najdraža.

Iako će Džoš Tilman, poznatiji kao Father John Misty novi album objaviti tek početkom aprila, on je već stigao u Gistro FM. Što se mene tiče, ovo je jedan od dva najlepša koja je Džoš snimio u celoj svojoj karijeri. Idealan je za noći kada ti je sve potaman, ali i za one kada ništa nije. Dugo nisam čuo nešto ovako toplo i zavodljivo.

Obratite pažnju na engleski bend Black Country, New Road, jer sam siguran da će za par godina izlaziti iz frižidera. Njihov drugi album je nešto najsvežije što se pojavilo na Ostrvu u poslednjih nekoliko godina. Mešavina raznih stilova, loženje na ono šta rade i duvači koji tačno znaju gde su krenuli, samo su neke od odlika ove sjajne ploče.

Ako se ložite na novi soul koji zvuči kao stari, poslušajte album kog potpisuju J.P. Bimeni & The Black Belts. To što muzička kritika ovog momka upoređuje sa Otisom Redingom nije nimalo besmisleno. Da su sada šezdesete, siguran sam da bi se Motown i Stax tukli ko će da objavi ovu ploču.

Gistro evergreen albumi su klasik Doktora Džona iz 1968, odnosno zarazni slacker lo fi pop album Alien Lanes koga su 1995. snimili Guided By Voices. Danas slušamo i Kejt Le Bon, Džoni Mičel, Džimija Hendriksa, Mitski, Kurtisa Hardinga i svašta još.

Bilo da ste lonely ili ne, siguran sam da ćete se uz muziku iz današnje epizode osećati bolje nego pre nego što ste znali da ona uopšte postoji.