Pip Blom najavili novi album

Amsterdamski indie pop kvartet Pip Blom najavili su novi album "Welcome Break" i podelili video za prvi singl "Keep It Together". "Welcome Break" izlazi 8. oktobra putem Heavenly-a. Isabelle i Danny Griffioen režirali su video za pesmu "Keep It Together".

"Welcome Break" je drugi album benda, naslednik albuma "Boat" iz 2019. godine. Pip Blom su bend, ali to je i ime pevačice benda. U bendu je i njen brat Tender Blom. Pip je napisala 20 pesama u svojoj spavaćoj sobi u roditeljskoj kući, a 16 su postale demo snimci. Album je snimljen u Big Jelly Studios u Ramsgateu u Engleskoj tokom tri sedmice sa inženjerom Al Harleom.

Pip je u izjavi za štampu izjavila o „Keep It Together“: „Vrlo važna stvar svih pesama je dinamika između Tenderovog i mog vokala. Osećam da se zaista međusobno dopunjavamo. Možda je to zato što smo brat i sestra, ali što god da je, volim to. U refrenu „Keep It Together“ pevamo dva potpuno različita bita, ali to stvarno dobro funkcioniše. Tender je puno pevao na ovom albumu, uglavnom za refrene i prelaze. Zaista mi se sviđa kako s ovim prelazom dobijate  hor od nas dvoje koji pevamo u različitim ključevima. To mu daje vrlo sanjivu vibraciju koja je lepa nakon snažnog refrena. "

O video spotu, Pip dodaje: "Kako na proleće izlazi" Keep it Together “, zaista smo željeli napraviti nešto što odgovara atmosferi pesme."

Reditelj Isabelle Griffioen je dodala "Sa Ruben van Weeldenom koji se kikoće iza kamere o tome kako ljudi ne mogu pratiti i dok je Ilse Kind stvarala opasnu scenu iz 80-ih, video je ispao letnji, poletan i zabavan!"

Welcome Break:
1. You Don’t Want This
2. 12
3. It Should Have Been Fun
4. Keep It Together
5. Different Tune
6. Not Easy To Like
7. Faces
8. I Love The City
9. Easy
10. Holiday
11. Trouble In Paradise

Preporuka

share
share