Pip Blom - Boat [2019]

Pip Blom
Boat
Heavenly / 2019
8.0
8

Holandska nezavisna muzička scena poslednjih godina postaje sve značajnija u svetskim okvirima. Fumaca Preta, koji od pre par nedelja na žalost više ne postoje, objavili su par veoma dobrih albuma, zatim tu su The Homesicks su nakon par zapaženih albuma za manje izdavačke kuće obezbedili sebi mesto na Sub Pop - ovoj listi bendova, za koji će objaviti novi album početkom februara 2020.godine.  

Canshaker Pi sa svoja dva izdanja preporučuju sebe kao veoma zanimljiv post-grundge bend,  dok eksperimentalnii noise pop trio The Sweet Release Of Death ovogodišnjim albumom “The Blissful Joy of Living” pozicioniraju sebe kao jedan od najzanimljivih, ne samo holandskih već evropskih bendova.

Nakon nekoliko godina objavljivanja EPjeva u kućnoj produkciji, stalnog usavršavalja i poliranja svog zvuka,  amsterdamski kvatertet  Pip Blom veoma dobrim ovogodišnjim debi albumom “Boat” predstavljaju sebe kao zanimljivu, živopisnu i kvalitetnu pojavu na indie pop sceni, bend koji svi oni koji vole gitarsku pop muziku priželjkuju već godinama.

Pip Blom, predvodi 23 godišnja Pip Blom. Kako sami članovi napominju Pip Blom nije prateći bend Pip Blom,  već samo nosi isto ime kao i ona. Za gitarom je njen 21godišnji brat Tender Blom, za bas gitarom Darek Mercks a za bubnjevima Gini Cameron, oboje dvadesettrogodišnjaci.

Sestra i brat Blom navode da su svoje tinejdžerske godne provodili učeći da pevaju i sviraju kao njihovi uzori,  britanski gitarski bendovi 90ih i prve dekade ovog veka. Nikako ne treba pomisliti da su Pip Blom samo kopija bendova ovog perioda, sasvim je suprotno od toga. “Boat” je sladunjav, zavodljiv,  zarazan, šašav i neodoljiv, gitarski pop u svom najboljem obliku.

“Daddy Issues” je instant hit, “Don't Make It Difficult” donosi malo post punk energije, “Say It” i “Bedhead” su mid tempo šarmantno letargične, “Tinfoil” je po Pavement receptu, sofisticirana “Ruby” najviše vraća u 90te.

Boat” je poletan, nostalgičan i dopadljivim melodijama bogat album koji vam ujedno zvuči neodoljivo poznato ali i sasvim novo, album koji nam nagoveštava da Pip Blom pred sobom ima veoma uzbudljivu budućnost.

Bandcamp

Preporuka

share

share